CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Vaccinul J&J ajunge in Romania in plin scandal mondial: va fi suspendat, ca si AstraZeneca?

2 comentarii / 1382 vizualizări / 14 aprilie 2021

Bombă de proporții: SUA a recomandat ieri suspendarea vaccinării cu Johnson & Johnson după mai multe rapoarte privind probleme apărute după efectuare, mai precis cheaguri de sînge. Azi, România anunță triumfal recepția a primelor 60.000 de doze din respectivul vaccin. Și tot azi, publicația europeană Politico scrie că J&J se îndreaptă spre statutul de următorul AstraZeneca și lansează marea întrebare: țările europene vor suspenda curînd utilizarea sa?

”Vestea bună – că UE va începe să utilizeze vaccinul cu o singură doză Johnson & Johnson în această săptămână – a durat doar 24 de ore. SUA au recomandat marți suspendarea vaccinului după șase rapoarte privind formarea de cheaguri de sânge. La scurt timp, compania americană a anunțat că va „întârzia proactiv” lansarea sa europeană. Primele livrări de vaccin adenovirus cu o singură doză care urmează să ajungă în UE săptămâna aceasta au fost inițial apreciate ca soluție pentru rezolvarea lentoarei campaniilor de vaccinare lentă ale uniunii. Dar acum, vaccinul aduce mai mult cu AstraZeneca, care a fost afectat de întârzieri de livrare și probleme de siguranță în UE” scrie publicația.

Un diplomat al UE, citat de Politico, spune că anunțul nu este „o veste bună”. „Am văzut ce s-a întâmplat cu AstraZeneca”, a adăugat el. Nu este încă clar dacă țările care au deja primele cutii de vaccinuri J&J le vor folosi în ciuda avertismentului companiei. Anunțul de marți provoacă teamă că se vor adopta din nou abordări diferite la nivelul statelor, la fel cum s-a întîmplat cu AstraZeneca.

UE urmează să primească până la sfârșitul lunii iunie 55 de milioane de doze de J&J, care au fost oferite fiecărei țări proporțional cu populația. Dar unele țări au comandat mai puține vaccinuri cu ARN, mai scumpe, și mai multe vaccinuri mai ieftine, precum AstraZeneca și J&J. O listă de prețuri publicată în decembrie a arătat că țările UE au cheltuit 8,50 USD pentru acele doze, comparativ cu dozele cu ARN, care au costat inițial țările UE până la 18 USD per bucată.

„Este clar pentru noi deja că ceea ce vedem cu vaccinul J&J e foarte asemănător cu ceea ce am văzut la vaccinul AstraZeneca”, a declarat Peter Marks, director în cadrul Food and Drug Administration din SUA, citat de aceeași publicație. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. […] „Este clar pentru noi deja că ceea ce vedem cu vaccinul J&J e foarte asemănător cu ceea ce am văzut la vaccinul AstraZeneca”, a declarat Peter Marks, director în cadrul Food and Drug Administration din SUA, citat de aceeași publicație, scrie inPolitics. […]

  2. Oficial, Romania a iesit din UE (daca o fi fost vreodata…), orice recomandare spre binele oamenilor este ignorata, in schimb sunt imbraisate toate masurile resrictive, oricat de scelerate…grav e ca oaia romaneasca, informata de pe FB, se aliniaza la „imunizare”, ca-i „din pachet” si moca si … Cinismul si dezumanizarea la nivel politic nu sunt patent romanesc, liderii occidentali nu sunt preocupai de vietile oamenilor, e vorba de un calcul economic, despre costul sanatatii in urmatorii ani, cand vaccinatii de acum pot dezvolta afectiuni auoimune, ori chiar mai rau, devenind piatra de moara pe sistemele medical si social…Cam asta e diferenta dintre o conducere politica responsabila (orica de cinica) si o clica de derbedei si hoitari preocupata numai de burta si orgoliul proprii..si proastta cu craci!.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998