CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9677 RON DOWN | 1 USD = 4.6059 RON DOWN | 1 GBP = 5.7949 RON DOWN

Vai de noi! Basescu rupe pactul!

0 comentarii / 1339 vizualizări / 3 octombrie 2013

Ne-am ars. Presedintele e suparat foc. Si rupe pactul. Cel de coabitare. Semnat de el si Ponta. Pe care l-a fluturat in fata mai marilor din Uniunea Europeana. Triumfator. Si in baza caruia a operat-o pe Kovesi. Bagandu-i-o premierului pe gat in calitate de mare sef DNA. Procurorul general i-a luat jucaria presedintelui. L-a scos din dispozitiv pe Papici. Pe lucratorul marilor dosare. Si, bila manta bila, Basescu nu se ia de gat cu Tiberiu Nitu si nici cu ministrul Justitie, Cazanciuc, ci sare direct la premier. Ce ne facem daca rupe pactul?

Pactul de coabitare nu mai functioneaza de mult. Din momentul in care Traian Basescu si-a atins scopul. Si si-a tras sacii in caruta. Consolidandu-si, gratie lui Ponta, pozitia in ceea ce priveste marile Parchete, CSM si Curtea Constitutionala. Ca sa nu mai amintesc Sectia Penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Am fost chiar primul care a anuntat, si in scris si in interventiile mele pe principalele posturi de televiziune, ca, de facto, pactul de coabitare nu mai exista. Si, confirmandu-ma pe deplin, la scurt timp, cei doi semnatari au inceput sa se ia la injuraturi. Cu sau fara pactul de coabitare, Romania continua sa fie o democratie zdruncinata. Aproape esuata. Cu o Justitie umilita prin aservire politica. USL nu a reusit inca sa ii elibereze pe judecatori. Si nici sa-i oblige pe procurori sa respecte procedurile si sa renunte la dosarele politice.

Dar daca pactul e in vigoare sau rupt, oricum nu mai incalzeste pe nimeni. Situatia din marile Parchete continua, gratie acestui infam document, sa fie grava. Si asa vor ramane lucrurile cat timp la varful DNA va fi cel mai aservit politic dintre procurori – desigur cu exceptia lui Daniel Morar, tras, pentru scurt timp, pe linie moarta – si anume Laura Codruta Kovesi. Scandalul la ordinea zilei, cel care zguduie clasa politica aflata la conducere, este generat de punerea pe liber a procurorului Lucian Papici din cel mai important post de subordonat al lui Kovesi. De fapt, acesta, dupa ce s-a facut responsabil de cele mai nenorocite dosare politice care au condus la condamnari fara probe prin intermediul plutonului de executie de la Sectia Penala a Inaltei Curti, a fost scos din dispozitiv pentru ca i s-a terminat mandatul. Mandatul legal. E drept, conform unei dispozitii, juca in prelungiri. Si a mai jucat o saptamana. Pentru a-si putea incheia ultima opera. Ultima mascarada. Rechizitoriul impotriva lui Liviu Dragnea. Asa-numitul dosar al referendumului pentru demitere a lui Basescu. Prin Papici, Basescu a mai bifat un nume.

Nimeni nu l-a scos din dispozitiv pe Papici pana cand nu si-a pus semnaturaa pe factura de rechizitoriu. Tocmai pentru a nu exista vreo acuzatie de imixtiune in activitatea procurorilor DNA. El este eliberat din functie nu inainte, ci dupa. Dar de catre cine? De catre procurorul general al Romaniei. Nu de catre Victor Ponta. Este, asadar, o afacere interna. In circuit inchis. Si atunci de ce Basescu si basistii il ataca pe Ponta? Pentru ca a spus cu voce tare ceea ce spun si altii cu voce tare. Sau ceea ce nu spun altii, dar gandesc. Ca Papici nu a fost decat o scula politica.

In rest, romanii cred ca vor varsa multe lacrimi daca Traian Basescu rupe azi faimosul pact de coabitare. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998