CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Valentin Nicolau: ”Politicienii nu constientizeaza situatia dramatica a TVR”

0 comentarii / 1457 vizualizări / 17 decembrie 2013

Fostul președinte al TVR, Valentin Nicolau, aflat din nou în cărți pentru preluarea funcției respective – o premieră absolută în România – afirmă, într-un mesaj public postat pe siteul propriu, că, din păcate, nici acum politicienii nu au înțeles rolul televiziunii publice și o doresc condusă de un vătaf politic.

”Nu voi putea înțelege niciodată de ce TVR, ca și alte instituții din România, sunt privite și tratate ca feude politice. Prea multă politică și din ce în ce mai puțin profesionalism.

Ieri, am crezut că am fost solicitat să preiau conducerea interimară a TVR pentru experiența și rezultatele obținute în mandatele anterioare, pentru faptul că am făcut parte timp de trei ani din Consiliul de Administrație al televiziunilor europene (EBU – European Broadcasting Union), pentru că am un doctorat în domeniu (televiziune publică), pentru că de 24 de ani construiesc și conduc instituții culturale și de media. Am răspuns solicitării, sperând că politicienii au conștientizat situația dramatică în care se află TVR, în urma faptului că tot ei au dat instituţia pe mâna unor servanți a căror singură calitate a fost aceea de a le fi obedienți. Că au ajuns la concluzia că soluția ieșirii din criză nu mai poate fi decât una bazată pe competență, că e nevoie de realism și normalitate. Se pare că, în parte, m-am înșelat. Chiar dacă unii înțeles, sunt încă politicieni pentru care conducătorul unei instituții media publice nu poate fi decât un vătaf politic.

Indiferent cum vor evolua lucrurile, voi continua să reprezint salariații TVR în următorul Consiliu de Administrație, evident, dacă aceștia vor dori. Sunt dispus să „trag” pentru reconstrucția TVR, dacă există voință politică lăsată apoi pe seama profesioniștilor” afirmă Nicolau în mesaj.(B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998