CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Valeriu Stoica si o iesire dura care prefigureaza finalul: Citu out!

7 comentarii / 4388 vizualizări / 7 septembrie 2021

Fostul președinte al PNL, Valeriu Stoica, a avut aseară una dintre foarte rarele sale ieșiri pe tărîmul politicii în ultimii ani, după retragerea din prim-plan. Și încă o ieșire de o duritate neuzuală pentru stilul său de exprimare. Unul dintre mari păpușari post-decembriști transpartinici, cum îl numea cîndva Rodica Stănoiu, reprezentat al unor cercuri majore de influență, Stoica iese, de regulă, doar ca să dea semnale puternice în momente speciale. Pentru cine are urechi de auzit. Iar semnalul dat aseară este fără echivoc: Cîțu, out!

Prezent în studioul Digi 24, Valeriu Stoica, a declarat aseară că premierul Cîțu „este terminat ca prim-ministru” iar PNL se poate scufunda odată cu el. În opinia acestuia singura soluție pentru ieșirea din criză o reprezintă alegerea unui alt președinte al PNL „peste noapte”.

„În calitate de alegător și cetățean, sunt foarte dezamăgit. Pentru că după opt ani în care am avut tulburări politice create de PSD, din 2012 până în 2020, astrele au intrat în conjuncție: președinte, guvern, majoritate parlamentară. Pe lângă asta, România are șansa de a beneficia de un buget european foarte generos, care poate să fie o rampă de relansare economică.
Și ce vedem după șapte luni de la instalarea guvernului Cîțu? Ceea ce ne înșală toate așteptările și toate speranțele. Vedem că stă să explodeze cursul leului, vedem că factura la energie pentru toți cetățenii și antreprenori este din ce în ce mai greu de suportat – toate astea pentru că s-a produs o sarabandă a erorilor”.

Potrivit lui Stoica, o mare eroare a fost comisă de PNL, ”pentru că în loc să înțeleagă ce se întâmplă, să înțeleagă că mandatul lui Cîțu este terminat ca prim-ministru, Cîțu nu mai are nicio șansă ca premier în România, poate să mai rămână 1,2 luni – dar asta să se scufunde corabia cu tot cu premier și cu tot cu România. Eroarea făcută de PNL este că s-a pus în spatele lui Florin Cîțu și a spus că „noi nu dăm înapoi”. A răspuns unui gest imatur al USR cu un alt gest imatur”.

Stoica mai spune că există o singură soluție de ieșire din criză:
„Există o singură cheie. Să cheme la masa discuțiilor și PNL și USR PLUS. Să spună clar că s-a încheiat mandatul lui Florin Cîțu, și să caute un alt prim-ministru.
Congresul PNL din 25 septembrie este un impediment major, însă nu e insurmontabil. Am trăit multe precedente de criză și am văzut ce s-a întâmplat de-a lungul timpului, la congres. Vă dau două exemple, cum a fost ales Andrei Marga, președinte al PNȚCD – peste noapte; cum a fost ales Victor Ponta președintele PSD în 2009, când Geoană era candidatul principal – peste noapte. PNL poate să facă același lucru. Se va spune că nu se mai poate că s-au depus candidaturile și a expirat termenul. Însă congresul este cel care face legea în partid. Dacă la congres se decide că se poate înscrie în competiție se poate face acest lucru” mai spune fostul lider PNL. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

 1. Securitatea merită întotdeauna noi și noi șanse, nestatutare, neconstituționale, neprincipiale, imorale, inlegale, interesul siguranței statului securist primează!!!

 2. Ce înseamnă vârsta și uitarea! Nea Marga a fost ales în 2001 președinte PNTCD după ce partidul ala a pierdut alegerile si a fost data afara din parlament. Ponta a fost ales presedinte PSD în 2010 (nu 2009 precum ramolilă) după ce partidul a luat un dos de la băsău și a fost aruncat de la guvernare. Nicio situație nu seamănă cu cea a lui cîțu.

 3. Dar el păpușarul cui a fost? Ca ministru al justitiei a comis numai abuzuri. S-a imbogatit si el si rudele lui. Acum nu se poate referi la situatia de rahat in care se află PNL cu gașca de la guvernare, decat dacă atacă PSD: ” 8 ani – din 2012 pana in 2020, in care am avut tulburari politice create de PSD!”, dar despre tulburarile politice anterioare ale PDL, cu care s-au infrățit, sâsâitul nu îngaimă o iotă. Sau despre penibilul acestui PNL mix. PDL a fost la guvernare pana in 2014 cu Basescu. Anul trecut in 2020 a fost PNL. De obicei cand șerpii ies din ascunzători, se spune ca prevestesc un pericol.

  • corect,despre ei nimic,altii sunt groparii ,dar pedeleistii care sau scurs in peneleu nimic,hotii lor e buni,ai altora e rai.

 4. Basistul de Stoica are dreptate, la fel ca și Rareș Bogdan. Florin Citu e o șansă pentru Romania. Ca s-o scufunde definitiv. Atunci se vor termina și afacerile cu statul din care a ajuns milionar tovarasul Stoica.

  Dincolo de asta, ieșirea e intr-adevar fără precedent. Nici securiștii din PSD n-au avut avut curaj/ordin sa zica ca Dragnea e terminat ca politician. Intrebarea e cine va deveni – dacă va deveni – ,,peste noapte” președinte al PNL. Rareș Bogdan deja a dovedit ca e băiat ascultător. De văzut cum va motiva ca Florin Citu, brusc, nu mai e o șansă pentru Romania. Problema de fond e criza sistemica din Romania, agravata puternic de pandemie. Un nou prim-ministru din partea PNL va liniști apele pentru cel mult sase luni.

 5. „..cum a fost ales Andrei Marga, președinte al PNȚCD – peste noapte; cum a fost ales Victor Ponta președintele PSD în 2009, când Geoană era candidatul principal – peste noapte.”
  Imi permit sa completez: cum a fost ales in 2013 Kluie Maus membru, apoi presedinte PNL si guvernator pentru Romania peste noapte (2014), cum a fost promovat Cuie Mitu in PNL din membru 2016 in candidat la presedentie (peste noapte) cum s-a transformat PNL in PD intrind in PPE peste orice logica si noapte.
  Iata de unde vine sintagma „noaptea ca hotii” ! De la „Ebola galbena” nu de la „ciuma rosie”.

  • Peste câteva nopți un partid stradal, conceput de SRI, aspirator de idealiști cu nuca mică, USR, a fuzionat cu o mână de securiști pe PF, recte PLUS. Câteva procente electorale și 3 securiști = USR PLUS.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998