CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Vânătoare de premier. Și de cabinet “acoperit”

2 comentarii / 2421 vizualizări / 20 decembrie 2016

Lumea e pe pereți. Există o veritabilă întrecere în lansarea de ipoteze. Ipoteze peste ipoteze. Despre cine va fi premier. Dar Liviu Dragnea se ține tare. E cu buzele cusute. Și cred că așa vor sta lucrurile până la Cotroceni.
Între timp, crezând probabil că mai sunt în campanie electorală, liberalii, noua și înțeleapta conducere PNL, vor să îi aplice președintelui PSD lovitura de grație. Să nu îl lase să fie nici măcar deputat după ce acesta dă semnale cât se poate de clare că a renunțat la calitatea de premier care i s-ar fi cuvenit câștigătorului alegerilor. În acest scop, este fluturată o prevedere regulamentară veche, dar care, în mod vădit, nu i se poate aplica domnului Dragnea. Conform acesteia, pot fi invalidați acei parlamentari care și-au obținut voturile prin fraudă. Liviu Dragnea, pentru a candida, a fost validat. Prin urmare, o instituție a statului, autorizată în acest scop, a considerat că el întrunește toate condițiile necesare. A candidat și a câștigat. Acum, șefii liberalilor vor să îl invalideze. Ca și când și-ar fi câștigat acest mandat prin fraudă. Evident că se vor da cu capul de sticlă. Dar nu mai contează. Oricum au pierdut alegerile. Și dacă vor să se mai ducă la vale, nu au decât.
Între timp, Liviu Dragnea rămâne cu buzele pecetluite. Și chiar mai mult decât atât. Presa a avansat, până în prezent, nenumărate ipoteze de premier, dar Liviu Dragnea a spus că niciuna dintre ele nu este valabilă. Nervii sunt întinși la maximum. Toată lumea se întreabă cine ar putea fi. Răspunsul se lasă așteptat. Vom afla la Cotroceni.
Cât privește Executivul, este de presupus că nici aici lucrurile nu sunt bătute în cuie. Ci doar, cel mult, schițate. Pentru că este logic ca premierul desemnat să joace și el un rol în desemnarea echipei cu care va lucra. Chiar dacă va lucra sub control de la partid. Cel mai interesant scenariu care se vehiculează în acest sens este o echipă alcătuită aproape în exclusivitate din ofițeri acoperiți. O victorie totală a serviciilor. După modelul Federației Ruse. Dacă va fi așa, vom afla. Nu imediat. Ci cândva. Pentru că de aceea sunt ofițeri acoperiți, ca să nu fie lesne descoperiți. Este avansat chiar și un motiv. Cu trimitere nu la Moscova, ci la Washington. Se spune că și Donald Trump își alcătuiește administrația bazându-se pe cei mai radicali dintre militari. O administrație în bună măsură militarizată.
Pentru a nu recunoaște cumva că luăm lumină de la Moscova, iată, ne prevalăm de vremurile tulburi pentru a motiva privatizarea totală a statului de către serviciile secrete. Dar despre asta, mai încolo. Când vom afla ce și cum. (Sorin Roșca Stănescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. strambe parsive marca srs. eu zic ca putin va fi premier. de aia nu-l deconspira.
    ne lasi? deja sunt fasaite toate goangele tale.

  2. Premier va fi dl. Coldea…..

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998