CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Vanghelie: ”Fara PNL, PSD ar lua 75% din locuri, in alegeri”

0 comentarii / 1743 vizualizări / 23 august 2011

Vicepreședintele PSD, Marian Vanghelie, toarnă gaz pe focul care mocnește în relația PSD-PNL, declarînd că social-democrații ar lua, dacă ar candida pe cont propriu în alegerile de anul viitor, cel puțin 75% dintre fotoliile de aleși locali pe care le-ar obține USL, în cazul unor candidaturi la comun.

Invitat la emisiunea lui Ion Cristoiu, de la B1TV, Vanghelie a declarat că, potrivit sondajelor de lucru ale PSD, în cazul în care cele două mari partide al USL ar candida separat, social-democrații ar lua lejer trei sferturi dintre locurile pe care le-ar obține alianța: ”Nici nu se pune problema, am cîștiga 75% dintre primării și consilii județene”.
El a explicat că formarea alianței USL a fost decisă doar ca armă de luptă contra unui eventual refuz al lui Băsescu de a desemna premier din partea partidului care ar lua cele mai multe voturi, dar nu ar deține peste 50% din voturi.
Totodată, edilul sectorului 5 a mai spus că, în perioada rămasă pînă la alegeri, liderii USL ar trebui să treacă la munca de teren în dauna mesajelor lansate de pe ecranele televizoarelor. El a criticat și tentația opoziției de a recurge la clasicele pomeni electorale în locul unor proiecte concrete, care să servească în mod real interesele cetățenilor din diverse regiuni: ”De 20 de ani se taie panglici în România, pe sume mari, care au îndatorat țara, iar acum s-a ajuns să nu se mai respecte nicio regulă. Nu există, în schimb, studii de impact ca să vedem de ce se face o sală de sport într-o comună cu doar 2000 de locuitori sau o școală într-una cu 300. Nu îi întreabă nimeni pe oamenii ăia dacă voiau sau nu așa ceva. Mă interesează cum se distribuie bogățiile astfel încît să beneficieze toți românii, nu să beneficieze patru ani o parte a românilor și patru ani altă parte” a conchis liderul pesedist. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998