CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Vanghelie: ”Vadim a fraternizat cu mafia PDL, vom rupe alianta”

0 comentarii / 1768 vizualizări / 2 octombrie 2010

Președintele PSD București, Marian Vanghelie, anunță că decizia lui Corneliu Vadim Tudor de reprimire în partid a viceprimarului general, Victor Iovici, va conduce la ruperea protocolului încheiat între organizația sa și cea a lui Codrin Ștefănescu, precum și la stoparea oricăror alianțe care se pregăteau, în țară, între PRM și PSD.

Așa cum Inpolitics a informat în exclusivitate joi, viceprimarul general Victor Iovici, exclus din PRM cu mare scandal acum cîteva luni, a fost reprimit în partid, anunțul fiind făcut de Vadim în conferința de presă de ieri. Urmare a acestei răzgîndiri aiuritoare, în aparență, a lui Vadim, Iovici și ceilalți doi consilieri PRM reprimiți în partid își vor păstra mandatele, menținînd majoritatea confortabilă din Consiliul General pe care PDL o deține, alături de PNG. Reamintim că cei trei peremiști au fost excluși de Vadim pe motiv că au fraternizat cu mafia PDL-istă din capitală, ulterior PRM București încheind un protocol de alianță cu organizația lui Vanghelie.

Care ar putea fi motivele neoficiale pentru care Vadim și-a înghițit propriul torent de acuzații la adresa celor trei – el depunînd chiar plîngere penală contra lui Iovici, dar și a lui Sorin Oprescu, pentru că l-a menținut pe acesta în funcția de viceprimar? Din informațiile noastre, liderul PRM se află într-un mare colaps financiar și nu numai: el va trebui să cedeze sediul central al PRM, cîștigat în instanță de fostul proprietar, dar nici nu va putea primi altul de la RAPPS, în condițiile în care are datorii neplătite către regie de sute de milioane de lei. O altă problemă este aceea că fostul deputat Cozmin Gușă a obținut decizie definitivă de executare silită a lui Vadim pentru suma de 500 de milioane de lei vechi, acordată drept despăgubire în justiție după ce liderul PRM a afirmat că fiul Laviniei Șandru este, de fapt, al lui Gușă. Pe de altă parte, surse din primărie afirmă că Iovici i-a promis lui Vadim că îi organizează, pe banii lui, un congres de excepție, la sfîrșitul lunii, la Romexpo.

Pierderea pentru Vadim va fi, însă, proporțional de mare: PSD anunță, prin vocea fermă a lui Vanghelie, că nu va ierta trădarea. În exclusivitate pentru Inpolitics, Vanghelie a declarat azi, că asocierea lui Vadim cu oamenii PDL va duce la ruperea alianței: ”Mie nici acum nu îmi vine să cred că dl.Vadim Tudor a putut recurge la un asemenea gest, tot aștept o dezmințire, ceva, care nu mai vine. Și tot așa, nu îmi vine să cred că oamenii cu principii, precum domnii Codrin Ștefănescu sau Marius Marinescu, care s-au luptat din greu cu pedeliștii, vor accepta asemenea decizie umilitoare pentru dînșii. Dacă dl.Vadim Tudor alege să fraternizeze cu mafia pedelistă, așa cum dînsul personal a numit-o, și să îi bage în partid pe ușa din dos pe oamenii lui Videanu și ai PDL, care îi rezolvă acestuia treburile în Consiliul General, trebuie să știe că noi nu vom accepta să girăm moral această acțiune. PSD București e cea mai puternică organizație din țară, nu e popîndăul nimănui…Nu numai că rupem protocolul de la București, dar voi cere conducerii centrale, eu avînd și funcția de vicepreședinte național, să stopeze orice negocieri, orice înțelegeri cu oamenii PRM, în întreaga țară. Eu am crezut în onoare și în cuvînt, cine le calcă, păcatul lui să fie” afirmă Vanghelie.

O altă problemă majoră pentru liderul PRM va fi aceea că, potrivit informațiilor noastre, plasarea partidului, din nou, la remorca PDL, va determina scindarea pe două direcții, pînă la congres, o parte a liderilor urmînd să migreze la PSD, iar alta către partidul lui Dan Diaconescu. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998