CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Vantu, in arestul Politiei: ”Vreau sa-l vad pe Basescu in locul meu”

0 comentarii / 1350 vizualizări / 9 septembrie 2010

Afaceristul Sorin Vîntu a fost audiat azi la Parchet, pentru acuzația de favorizare a infractorului, alături de sindicalistul Liviu Luca, Octavian Ţurcan şi Alex Stoian, în cazul lui Nicolae Popa, fostul director al Gelsor, la locuinţele acestora şi ale altor persoane fiind derulate percheziţii.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a informat azi, conform Mediafax, că au loc percheziţii în zece locaţii, fiind audiate o serie de persoane în cazul Nicolae Popa, fostul director Gelsor, pentru care autorităţile române au solicitat extrădarea din Indonezia, unde a fost capturat. Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în colaborare cu ofiţeri de poliţie din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, continuă cercetările în cauza având ca obiect favorizarea infractorului, respectiv stabilirea circumstanţelor în care Nicolae Popa a fost sprijinit pentru a părăsi România şi a se stabili în străinătate, sustrăgându-se astfel de la executarea unei pedepse privative de libertate de 15 ani, informează PICCJ. În urma comisiilor rogatorii efectuate în Indonezia şi Cipru, au fost predate documente de către autorităţile competente în conformitate cu procedura asistenţei judiciare în materie penală şi s-a procedat, totodată, la audierea lui Popa Nicolae.

La ieșirea de la parchet, în jurul prelor 12,30, pe drumul spre arestul Poliției, Sorin Vîntu a declarat presei doar atît ”Îmi doresc din toată inima, atunci cînd Băsescu va pierde, în sfîrșit, o bătălie, să-l văd în locul meu”.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998