CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Varujan Vosganian: „Alianta Romania Dreapta, partidul traseistilor politici”

1 comentariu / 1634 vizualizări / 17 septembrie 2012

Ce nou partid de dreapta poate fi acela în care mulţi dintre liderii săi au trecut pe la tot felul de alte parte, de la PDL la PRM, întreabă liberalul Varujan Vosganian, care subliniază unele bizarerii ale Alianţei România Dreapta, creionată în jurul lui Mihai Răzvan Ungureanu.
„Mai întâi, Forţa Civică. Un partid de dreapta nu ar trebui să se numească « Forţa civică ». În general, niciun partid nu poate să-şi asume reprezentarea societăţii civile. Căci în societatea civilă sunt şi asociaţii ale proprietarilor de case naţionalizate, şi chiriasii care locuiesc în ele. Sunt şi asociaţii ale celor care luptă împotriva fumatului, dar şi cluburi de fumători de trabuc. Şi oameni muşcaţi de câini care cer eutanasierea animalelor fără stăpân, dar şi asociaţii care luptă pentru protecţia câinilor vagabonzi. Cum să-i reprezinţi politic pe toţi aceşti? Şi apoi, mă întreb, ce fel de nou partid de dreapta poate fi acela în care mulţi dintre liderii săi au mai trecut pe la (tot felul de) alte partide, de la PDL şi PSD, până la … România Mare ? Îmi amintesc, nu fără nostalgie, cum arăta prima linie a Uniunii Forţelor de Dreapta, atiunci când s-a înfiinţat, în 1996, sub denumirea iniţială de Partidul Alternativa României, cu intelectuali de primă linie dintre care niciunul nu mai fusese în vreun partid politic. Şi apoi privesc această încropeală de oameni care navighează prin spaţiile interstelare în căutarea unui sălaş politic pe care, în sfârşit, se pare că l-au găsit. Cât despre alianţa cea mare, ce-am putea spune? Alianţa se numeşte România Dreaptă. Cealaltă Românie, care nu e cu ei, cum e? România Stângă? Sau, poate, România Strâmbă? O să fie o luptă între dextrogiri şi levogiri, ca la cristalele de zahăr? România nu poate avea atribute. Noi care trăim într-însa, da. Putem fi de dreapta ori de stânga, putem sta în cap sau ţopăi într-un picior, după chef. Dar România e una singură. Sau, mă rog, ar trebui să fie aşa pentru cei care zic că o iubesc”, scrie Varujan Vosganian, pe blog. (R.Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. In germania in tupiml premergator razboiului un lacatus se plangea de salariul mic si ca o greutate in plus fica sa se apropia de nastere.Un coleg la sfatuit sa scoata din fabrica cate o piesa sa-i faca fetei un carut de copil.Fabrica producea masini de scris si carucioare.Dupa un timp colegul i-l intreaba de ce e suparat.Lacatusul i-i spune:Oricum la asamblezi(piesele)tot pusca mitraliera iese.Asa si noi mereu ne intoarcem la argument :Inainte ca inainte era mai bine!Traditia scolii Romanesti nu se mai respecta.Tineretul e debusolat.Nu stie ce vrea.Azi unii depun si zece dosare fara legatura intre ele si ce iese pe calculator acolo merge.Asa zisa reforma Blonia de neterminati.Guvernantii au procedat asa sa tina tineretul ocupat sa nu mai iasa in strada cumparandui cu burse masterate aici sau in europa.Profesia nu se mai alege pe pasiuni sau traditii familiale.Vezi mase de tineri la admitere ca turmele se indreapta ba spre facultati economice ca la finante banci se face avere repede,sau la avocatura sau nai nou studii politice sau eurppene.Vocati nivelul de pregatire nu mai conteaza.Pila si telefonul inlocuite cu spaga sau fite Nimeni nu gandeste la raspunderea profesionala la deontologia ei.Apostolatul de care se vorbewa odata nu se mai poarta romantismul e desuiet,partiotismul si cinstea semne clinice pentru boli psihice.Dl.Busuioc sauTrandafir eroi de romane prafuite.Melodia cantecului madificat in anii comunismului,original era:.. si au jucat la nunta lor : Primarul popa si Dl Invatator.Dl invatator era si parinte spiritual si indrumator in viata multi tarani fosti elevi mergeau la un sfat in momente importante.Profesia de dascal e echivalenta cu a preotului.Merita respect si retributie corespunxatoare.La fel si scoala ca institutie.In anii 30 era timbrul casa scoalei ca o contributie pentru rezoplvarea infrastructurii(cladiri biblioteci laboratoare)Oamenii care datorita pregatirii scolare de exceptie reuseau in viata si acumulau sume mari contribuiau cu burse sau bani pentru bugetele scolilor.Sunt sate care au dat tarii personalitati in numar mare de la profesori medici generali sau academicieni,Dar ministeriatul la Invatamint si culte era o responsabilitate data celor mai merituosi oameni de litere sau cultura.Despre istoria scolii romanesti se poate scrie zeci de volume.Astazi asemenea lucrare ar duce o editura la faliment.Daca un muncitor intr-o fabrica rebuteaza o piesa se retopeste dar muncitorul risca sa-i fie imputata piesa.Rebutul in scoala inseamna un asistat in plus.De platit plateste societatea.Nu? Somnul natiunii naste MONSTRI! DDD

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998