CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9769 RON UP | 1 USD = 4.5843 RON UP | 1 GBP = 5.8121 RON DOWN

Vasile Blaga nu crede că UDMR ar accepta o alianţă pre-electorală

0 comentarii / 1557 vizualizări / 24 august 2012

Liderul democrat-liberalilor, Vasile Blaga, nu crede că UDMR ar putea accepta o alianţă pre-electorală, precizând azi, la Zalău, că alianţa electorală de centru-dreapta, din care face parte şi PDL, va fi constituită până la mijlocul lui septembrie, având în componenţă patru partide.

„Noi nu am avut nici cu UNPR, nici nu UDMR decât alianţe post-electorale şi nu cred că maghiarii vor dori vreodată, cât funcţionează ca şi UDMR, alianţe pre-electorale. Noi am avut alianţă post-electorală cu UDMR. Noi discutăm aici de o platformă comună de centru-dreapta, de o alianţă electorală. Nu putem face, deşi ne-am fi dorit, o alianţă politică, nu mai este timp. Paşii în justiţie sunt foarte lungi pentru a crea o alianţă politică. De aceea mergem pe o alianţă electorală, compusă, în acest moment, din PDL, Partidul Noua Republică, PNŢCD şi, de săptămâna viitoare, de încă un partid, pentru că există această intenţie a Iniţiativei Civice de Centru Dreapta, condusă de domnul Ungureanu, de a se transforma, de a fuziona cu un partid existent, şi atunci vor fi patru partide la masă”, a declarat sursa citată, conform Agerpres.

Vasile Blaga a subliniat că alianţa de centru-dreapta va fi funcţională până la mijlocul lunii septembrie.

„În ceea ce priveşte stadiul alianţei politice de centru-dreapta, suntem pe un drum bun. Am avut trei întâlniri, a patra aseară cu preşedinţii şi părerea noastră este că pe la mijlocului lui septembrie lucrurile vor fi încheiate din punct de vedere al constituirii. De altfel, săptămâna viitoare, miercuri, 29 august, manifestul politic va fi lansat de către cele trei plus una formaţiuni, pentru că vor fi patru până la urmă, la sediul Fundaţiei Creştin-Democrate. Se va intra în linie dreaptă. Au fost constituite toate grupurile de lucru: cele care se ocupă de laturile tehnice, cea care se ocupă, evident, de tot ceea ce înseamnă programul politic şi, nu în ultimul rând, de programul de guvernare. Lucrurile au fost deja puse la punct, se lucrează şi suntem convinşi că ne vom încadra, în jurul mijlocului lui septembrie, ca să putem să finalizăm această construcţie, astfel încât noi, în şedinţa naţional a Consiliului Naţional de Coordonare, aşa cum spune statul nostru, la sfârşitul lui septembrie s-o şi aprobăm”, a afirmat preşedintele PDL.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998