CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Vasile Dancu anunta ofensiva blogging-ului politic

0 comentarii / 2208 vizualizări / 23 iunie 2010

Dacă în ultimul deceniu, platoul de televiziune a fost maternitatea pentru mulți politicieni, in viitor, mulți politicieni se vor naște pe platformele de comunicare si blogging politic, sustine fostul ideolog al PSD, Vasile dancu, el insusi un bloger pasionat, in prezentarea “Cartii blogurilor politice”, volum editat recent de Machiavelli.ro.

Politicianul isi poate face un public dupa chipul si asemanarea sa
Sociologul isi exprima speranta ca, in mediul virtual, unii oameni politici, “nedemagogi”, vor fi in stare sa elaboreze un proiect politic serios pentru Romania. “Bloggingul politic nu este doar tribună politică de pe care politicienii caută să-și irige brandul sau să transmită proiecte. A îceput să constituie câmpuri de atitudine civică. Politicienii nedemagogi pot fi centre de rețea sau elemente importante. Pe bloguri, politicienii onești își pot găsi, pe gratis, cei mai tari și competenți consilieri. Blogul are multe avantaje, unele încă virtuale: îi elimină pe cei fără de idei, pe cei care urlă sau latră în microfoane (acesta fiind singurul talent politic) sau pe cei care cumpără voturi. Pe blog, mulțimea nu ți-o aduce primarul și nici directorii de intreprinderi.

Construirea “intelectualului colectiv”
Poți să-ți construiești, cu rabdare, un public după chipul și asemanarea ta, evident, dacă ai un chip pe care poti să-l arăți nefardat și dacă ai un proiect perntru un public țintă care să depășească perimetrul propriului portrofel, al grădinii sau firmei tale (…) Intr-o Românie fără de proiect, ne ramâne speranța că platformele virtuale si portalurile vor putea să adune energii, idei și sa construiasca acel intelectual colectiv care trebuie să facă proiectul schimbării lumii noastre”, scrie Vasile Dancu. (Razvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998