CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Vasile Dancu: „Basescu si Antonescu sunt marii perdanti ai referendumului!”

0 comentarii / 1553 vizualizări / 11 septembrie 2012

Sociologul Vasile Dancu vorbeste intr-un interviu, acordat Ziare.com, despre ideea declansarii suspendarii presedintelui Traian Basescu si costurile acestei operatiuni, atat pentru politicieni, cat si pentru Romania.

România, „subiect de îngrijorare internaţională”
Referitor la declansarea suspendarii, Vasile Dancu spune ca raspunsul este evident daca ne uitam cine erau „beneficiarii directi” ai acestei actiuni, care nu a fost „nici un esec absolut, nici un succes rasunator”.
Referendumul a transformat Romania in „subiect de ingrijorare internationala” si „a oferit o ocazie inamicilor sau competitorilor Romaniei sa ne sanctioneze”, iar liderii europeni care au fost contestati sau jigniti de politicienii romani nu vor uita asta. Cei mai „sifonati” din aceasta confruntare politica au iesit Traian Basescu si Crin Antonescu. Primul pentru ca „a pierdut batalia, dar a castigat la masa verde”, al doilea prin „prestatia personala” din aceasta perioada. „Si-a stricat imaginea externa, a pierdut incredere si intentie de vot in opinia publica interna si a redeschis frontul intern, din PNL, care pare sa arate ca un vulcan care incepe sa fumege”, spune Vasile Dancu despre Crin Antonescu. Referendumul are si doua „victime colaterale” – Victor Ponta si Ioan Rus, cel din urma fiind scos „tap ispasitor”. In ceea ce il priveste pe liderul PSD, premierul Victor Ponta, Vasile Dancu afirma: „Stia bine ce are de facut, nu pot intelege cum de a putut accepta o asemenea aventura”. In opinia lui Vasile Dancu, cel mai mare cost al referendumului este legat de „costul de incredere in Romania” in randul cetatenilor romani, atat din diaspora, cat si din tara. Pentru primii, discutia despre scoaterea lor de pe listele permanente este „o mare jignire si o mare nedreptate”, in timp ce romanii din tara „au simtit ca Romania politicienilor este alta decat Romania lor”.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998