CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Vasile Dancu: ”Iliescu, Constantinescu si Basescu – marii invinsi ai politicii mioritice”

0 comentarii / 1649 vizualizări / 19 iunie 2012

O constantă a vieții politice mioritice este perpetua confruntare, un război permanent ale cărui principale victime sunt chiar șefii de stat, indiferent de culoarea politică, afirmă sociologul clujean Vasile Dâncu care e de părere că principala menire a pesedistului Victor Ponta este aceea de a ”readuce normalitatea” în politica autohtonă.

Ion Iliescu, învins de Piața Universității
”Cert este că un ethos al confruntării este dominanta vieții politice (…) Nimeni nu poate scăpa de acest război, dar în primul rând nu pot scăpa președinții. Este un război pe care toți îl pierd până la urmă, dar îl duc cu însuflețire pentru că sunt animați de bătălii și victorii mărunte. Ion Iliescu a pierdut războiul cu democrația chiar la început când Piața Universității a fost o capcană în care l-au băgat, probabil, apropiații lui, generali. Nu știu cât a fost el de convins că minerii și venirea lor va fi un lucru bun, nu știu cum i-a fost prezentat pericolul pentru țară reprezentat de partidele istorice, rege sau studenți, dar ceea ce știm că războiul acela cu Piața Universității i-a fost fatal (…)
Emil Constantinescu, învins chiar de sistemul pe care l-a reprezentat
Emil Constantinescu s-a bătut cu sistemul și securitatea. Un război închipuit, creat de psihoza conflictului continuu, evident, dominantă și în grupul lui politic. Războiul l-a pierdut pentru că nu și-a dat seama că el însuși era sistemul (…)

Traian Basescu si sabia lui de lemn
Traian Băsescu s-a prins ca trebuie să schimbe scaunul ca să nu pățească la fel ca predecesorul său, învins de umbra securității. A simțit nevoia sa devină jucător, nu putea să stea să-și aștepte adversarii și a trecut la atac. A intrat cu sabia în mână, dar după ceva vreme a constatat că sabia era de lemn (…) A luat lupta pe cont propriu, asumându-și o schimbare pe care nu o poate face nimeni singur. Mai are puțin din mandat, dar nu este exclus ca, la final, cu franchețea care îl caracterizează, să spună: am înfrânt!”, scrie Vasile Dâncu, pe blog. (R.Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998