CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Vasile Dancu: In Romania, eroii politici se fabrica dupa reteta

0 comentarii / 1378 vizualizări / 28 iunie 2010

Nasterea unui erou, in Romania, trebuie sa parcurga cateva etape imperativ necesare: el se naste din popor si uraste statul, trebuie sa dea de pomana celor multi, viitorul erou este, musai, arestat cateva zile si, apoi, anunta pompos ca va candida la presedintie, este incult si grobian dar, astfel, poate vorbi exact pe limba celor multi, zugraveste sociologul Vasile Dancu portretul eroului mioritic, pe blog-ul propriu.

Becali, platitorul de pomeni
“In România, nașterea unui erou este deja o rețetă mult mai simplă decât pe alte meleaguri (…) La noi, este totul mult mai simplu. Eroul se naște din popor, nu vine din studiouri și nu este trimis de echipe de marketing. Apare ca un haiduc modern care de cele mai multe ori se prezintă ca singur împotriva statului (…) A două conditie este să dea ceva de pomană, căci se știe, românul stă la poartă cu mâna întinsă. Becali a fost, când avea bani, un perfect plătitor de pomeni. Diaconescu, eroul cel mai nou, adună semnături pentru varianta Cojocaru, adică pentru o lege care va da fiecărui român cate 20.000 de euro. Nu contează că nu sunt bani, nici de pensii, statul trebuie să caute mai adânc în visterie”.

“Sa ne traiesti Maria Ta, Domnu’ Dan!”
O alta conditie esentiala este ca acest erou sa fie saltat de autoritati si arestat macar cateva zile pentru ca, apoi, sa trambiteze ca este moralmente imaculat si ca va candida la functia suprema in stat. “Viitorul erou trebuie arestat macar pentru cîteva zile. Există, deja la Bucuresti, un tip care are cartoane și carioca la el, cu care repede scrie Free Gigi sau Libertate pentru Dan. Televiziunile sunt pregătite să transmită în direct de la arest până ce viitorul erou iese în trimf (…) Viitorul erou trebuie să fie incult și grobian pentru că doar așa vorbește pre limba poporului (…)Să ne trăiești Măria TA, îți multumim că exiști, Domnu Dan!” conchide Vasile Dancu. (Razvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998