CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Vasile Dancu: ”Reforma in PDL este, in prezent, imposibila”

0 comentarii / 1291 vizualizări / 7 martie 2011

Baronii PDL, cei care au câștigat primării și consilii județene pentru partid, nu vor accepta niciodată o reformă promovată de niște intelectuali care sunt recenți în PDL chiar dacă aceștia sunt pe placul ”supraconducerii” partidului de guvernământ, afirmă sociologul Vasile Dâncu, în exclusivitate pentru Inpolitics.

”Reforma-revoltă care l-a învins pe Ion Iliescu în 2005”
”Sunt mai multe forme de reformă la care poate un partid să adere. Una dintre forme este reforma prin revoltă, o revoltă care să promoveze o masă critică în vederea schimbării. Este forma în care s-a început reforma din PSD care a dus la schimbarea, în 2005, a lui Ion Iliescu. Un alt tip de reformă este cea planificată, pe baza unei strategii, în care conducerea partidului calculează imperativele pentru viitor. PDL nu se suprapune, însă, pe nici unul dintre aceste două exemple. La PDL este vorba despre un model mixt. Reforma nu este solicitată din interior ci din afara partidului.

”O reformă pe placul supraconducerii PDL!”
Nu este pe placul conducerii partidului dar este, probabil, pe placul supraconducerii partidului. Nu am argument dar, cei trei spun ca vor să reformeze PDL în spiritul susținut de Traian Băsescu. E foarte greu să te impui de afară. Mai cu seamă că momentul este acela al unei coleziuni masive în sondajele de opinie. Vechii baroni nu au cum să accepte astefel de ingerințe. Ei sunt artizanii victoriilor din teritoriu, ei au câștigat pentru PDL primării și consilii județene. Acest tip de reformă, încercat sâmbătă, nu are nici o șansă de reușită. Să luăm în calcul că PDL este la putere iar reformele profunde se operează în opoziție”, declară sociologul clujean. (Răzvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998