CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Vasile Dancu: “Romania este ca Africa de Sud pe vremea lui Mandela, pe buza prapastiei”

0 comentarii / 1526 vizualizări / 27 mai 2010

Romania este, in acest moment, asemenatoare Africii de Sud, in perioada cand presedinte a fost Nelson Mandela, “pe buza prapastiei”, avertizeaza fostul ideolog al PSD, sociologul Vasile Dancu. Pe blog-ul propriu, clujeanul marturiseste ca este pesimist in ceea ce priveste redresarea economica a tarii si invoca, la capitolul “bete in roate”, hibele clasei politice romanesti.

“O tara divizata, saraca, la discretia unei oligarhii care fura”
“Da, România este ca și Africa de Sud din acel moment (Vasile Dancu se refera la filmul “Invictus”, care zugraveste Africa de Sud sub mandatul presedintelui Nelson Mandela n.n.), pe buza prăpastiei: este o țară profund divizată, săracă, cu o oligarhie care functionează transpartinic doar la hoție, dar care a lansat si întreține un rasism politic generator de conflict etern. O țară fără speranță, fără nici un proiect. Ura pare singura resursă, dar energia urii nu poate aduce decât distrugere și haos. Cautând o speranță, ne uităm la actorii politici și nu vedem nimic care ar putea să ne ajute să visăm măcar la o normalizare a vieții (…)

Basescu si morile de vant
L-am văzut pe Presedintele României într-o conferintă de presă făcută la miez de noapte, după interminabile discutii cu cei care susțin Guvernul. Părea după o luptă cu morile de vant, aveam senzația că nu are încredere că politicienii lui vor accepta să renunțe la privilegii atâta timp cât obținerea de privilegii este tocmai esența participării lor la acest joc”, explica Vasile Dancu.

“Nu vad nicio solutie de redresare”
Totodata, sociologul isi manifesta pesimistul privitoar la redresarea economica a tarii intr-un viitor apropiat. “Zilnic se găsește vreun jurnalist care mă întreabă ce se va intampla, cum vom ieși din această criză, cum văd eu viitorul. Sunt pesimist de data aceasta, nu văd nicio soluție și îmi este foarte greu s-o spun, mai greu s-o scriu”, conchide Vasile Dancu. (R.Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998