CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Vasile Dancu: “Romania este un stat esuat care traieste pe datorie”

0 comentarii / 1726 vizualizări / 2 iunie 2010

Romania este “un stat esuat” care nu mai poate functiona decat pe datorie iar, per total, situatia existenta in tara este, probabil, “undeva mai jos decat in 1990”, sustine sociologul clujean Vasile Dancu, pe blog-ul propriu. Fostul ideolog al PSD este de parere ca “dezastrul” s-a produs in ultimii cinci ani de guvernare de dreapta, cu participarea si complicitatea stangii.

“O tara saracita care traieste pe datorie”
“O analiză a mometului politic și social scoate în evidență un adevăr crud: am umblat douăzeci de ani prin deșert, ne-am rătăcit , iar când am deschis ochii am constatat că suntem acolo de unde am plecat. In cel mai bun caz, caci am putea fi undeva mai jos decat în 1990. Un dezechilibru total, o țară sărăcita de tot felul de experimente, un popor raspandit prin lume, niste cetățeni fără incredere in instituții sau un viitor. Romania este un stat esuat care nu mai poate funcționa decat pe datorie. O mare parte a dezastrului s-a produs in cinci ani, ultimii cinci ani de conducere ințeleapta de dreapta, cu complicitatea si participarea stângii”, explica clujeanul.
“Cleptocratia este regimul care conduce Romania”
El precizeaza ca, din pacate, o trasatura predominanta a politicii mioritice este hotia generalizata. “Dacă fondurile europene de sute de milioane de euro nu puteau fi basculate nomenclaturii de partid, atunci erau lasate la Bruxelles. O hotie generală a devenit un adevarat sport national și o cleptocrație care se etichetează ca dreapta ce porneste motoarele economiei ne-a cotrobăit prin buzunarele fiecăruia, iar astăzi ridică din umeri, cerând sacrificiul pînă și al bietilor pensionari”, explica Vasile Dancu.

Previziuni sumbre
Desi situatia este una dezastruoasa, sociologul preconizeaza ca politicienii damboviteni isi vor continua saradele. “Comunitățile baronilor vor rămâne izolate si imbecilizate, drumurile lor vor fi doar pe hartie, dar pe acesti politicieni de două parale o sa-i vedem etern la televiziunile de știri, folosind acelasi limbaj de lemn. Consilierele blonde de la guvern vor ajunge să se marite si să ne țină teorii în fiecare seară, chiar dacă deja burta ajunsă la gură a început să le încurce. Ministrii de conjunctură își vor lua de neveste bijboacele aduse de prin țară. Ministrii din guvernul de acum au făcut chiar și ultimul experiment: recunosc că au mințit ca să mai primească o păsuire. Ca si cum ai vinde cămașa mortului, vor să câștige din chiar ultima resursă”, conchide fostul ideolog al PSD. (Razvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998