CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9753 RON DOWN | 1 USD = 4.5970 RON DOWN | 1 GBP = 5.8238 RON UP

Vasile Dancu: “Victor Ponta trebuie sa reinventeze PSD”

1 comentariu / 2328 vizualizări / 2 mai 2012

Victor Ponta trebuie să “reinventeze PSD” şi să transforme partidul “într-un laborator de idei”, afirmă sociologul clujean Vasile Dâncu.

“Politica rămâne o chestiune de partid, dincolo de fantasmele tehnocratismului sau discursuri antiindeologice. Cum carierele majorității politicienilor de vârf se termina prost, cum scria un istoric al laburistilor britanici, contează totuși lungimea carierei. Ponta trebuie ca in paralel să reinventeze PSD, să-l tranforme dintr-o intreprindere de suport electoral, într-un laborator de idei, dar și în intreprindere de comunicare. Modelul său, Tony Blair, a făcut acest lucru cu mare succes și efectul a fost si asupra increderii în politica in general, dar și în instituțiile publice. Coalițiile și alianțele sunt conjuncturale, dar după 20 de ani al patrulea presedinte al PSD trebuie sa aibă ambitia de a pune bazele unei traditii adevarate: un partid de stanga care nu isi schimba sigla, nici culoarea, care nu se camuflează in scop electoral, ci își asumă identitatea cu demnitate. Calitatea guvernărilor este direct legată de calitatea oamenilor atrași în partide, de calitatea proiectelor partidelor politice si capacitatii lor de stimulare a unor energii individuale, comunitare, nationale”, scrie Vasile Dâncu, pe blog. (R.Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. […] si efectul a fost si asupra increderii in politica in general, dar si in institutiile publice”avertiza, inca din 2012, eminenta cenusie Vasile […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998