CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9699 RON UP | 1 USD = 4.5984 RON UP | 1 GBP = 5.8083 RON UP

Vasile Dincu avertizeaza: Romania se apropie de razboi civil

8 comentarii / 9782 vizualizări / 1 octombrie 2018

Sociologul Vasile Dîncu trage un semnal de alarmă, într-o analiză publicată pe blogul propriu, față de conflictele în creștere din interiorul societății actuale, care plasează România în pragul unui război civil, al unui veritabil dezastru politic și național.

”Iluziile și naivităţile politicului le-am putea privi cu indulgenţă sau prin prisma speranţei că vor veni și generaţii de politicieni care vor schimba stilul nostru de a face politică. Adevăratul pericol este generat astăzi de calitatea elitelor noastre și mai ales de situaţia că avem „elite neunificate”, „permanent conflictuale”, cum scriu azi politologii, deci elite care practică doar conflictul și care nu au minime contacte pentru realizarea unor proiecte comune” scrie Dîncu. ”Unii spun că politicienii de astăzi nu au calităţi intelectuale pentru înălţimea unor funcţii, dar chiar mai grav este altceva, că ei nu vor putea face managementul sentimentelor și emoţiilor colective, pentru că taberele se află într-un conflict nu doar ritualic, ci într-un conflict personal, emoţional total, în care, cu orice mijloace, indivizi și grupuri vor să se elimine unii pe alţii, să se excludă reciproc din spaţiul politic, nu doar să câștige puterea”.

”Începe să-și facă loc retorica violenței fizice, legitimate filosofic”

”Mai nou, retorica unei violenţe, chiar fizice, acceptate și legitimate politic sau filosofic, începe să-și facă loc. Este începutul resocializării emoţionale a naţiunii pe liniile de forţă ale unui adevărat război civil. Este politica separării absolute, a renunţării la dialog și a mesianismului care poate duce la prăbuşire. Când nu mai acceptăm diferenţele de viziune şi singura alternativă este anularea celuilalt, atunci viitorul este compromis, ţara se împiedică în ură si nu mai contează cine câştigă. Ştim clar că noi toţi am pierdut. Iluziile politicienilor pot fi privite doar ca derive cognitive sau naivităţi, dar în acest timp istoric și în acest loc, pot fi semnele unui viitor dezastru politic și naţional.” mai scrie sociologul. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

8 Comentarii

 1. Romania, ca o prada.

  O tara singura, fara sprijin si aliati, lasata pe mana unor puteri straine fara scrupule care au dezbinat si alienat poporul pana la autodistrugere.

  In aceasta conjuctura nenorocita, sunt politicieni, procurori, formatori de opinie precum si „imbecilii utili” care din interese proprii au tradat tara, punand in practica jocurile dusmanilor poporului roman.

 2. Pentru un război civil e nevoie de mai mult decât simpla manipulare securistă pentru proști.
  Radicalizarea neterminaților mononeuronați va conduce la creșterea directă a numărului de infractori. Nu se poate vorbi despre un război civil, dar mizeria securistă Dîncu o poate face.

  • Stralucitor Parhanghele! Da-i inainte, tine-o tot asa!

   • Sandy Matei? Te-ai înscris în PSD, handicapatule? Când începi răsboiu’ civil? :))))))

 3. De fapt, Vasile Dancu, Speakerul Seku, anunta speriat ca daca se prabuseste UE ramin fara protectie si populatia saracita, mintita, vinduta, innebunita de cap, le va pune izmenele pe batz stapinilor ilegitimi si slugilor lor, asa zisa elita fabricata: intelectuali publici, sociologi, analisti, ziaristi, cu totii acoperiti(George Maior). Populatia nu mai merge la vot, nu vrea nici un razboi bazat pe politica si opinii. Populatia vrea eliminarea impostorilor care au confiscat tara. La revedere !

 4. bai prostovan cu diploma ii boul asta… tu si care armata, dancule?

 5. Elitele devin unificate daca sunt socializate in ideea nationala. Doar atunci devine o tara cu adevarat producatoare si exportatoare de securitate. Nu se poate vorbi de securitate in afara ideii nationale, afara de cazul in care esti fie autist, fie ticalos. Nea Vasile face parte din ultima categorie.

  Nea Vasile si acolitii lui nu doar c-au socializat elitele in ideea anti-nationala, dar au mai inventat si fel de fel de trepadusi – de la CV Tudor pana la B. Diaconu, S. Ghita si VV Ponta – care au discreditat ideea nationala. Si-acu to’arsu Dincu vorbeste de elite ne-unificate.

  Ce nu inteleg astia de la securitate – tre’ sa ai o minima sofisticare pentru asta – e ca nu poti uni elitele fara o idee. Iar singura idee produsa de securitate a fost lupta anticoruptie. Care s-a dovedit o idee antinationala, propusa de fapt de altii. Pai daca Darius Valcov e creierul PSD, iar Vasile Dincu e creierul securitatii, va cam dati seama ce ,,stratejii” de unificare a elitelor apar prin biata noastra tarisoara. Cand baietii nu ,,stie” altceva in afara de pulan.

 6. Domnule Profesor. Imi aduc aminte cu nedisimulata mandrie cea ce ati reusit sa faceti pentru tara in perioada dumneavoastra de ” Bucuresti”. Lucruri frumoase, trainice, in folosul oamenilor.Nu inteleg insa si nu pot crede ca stati in expectativa , tocmai acum, cand singur recunoasteti, santem cu totii in pericol.Ardealul nu mai lupta ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998