CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Verde pentru Timosenko, iar pentru Nastase rosu

0 comentarii / 1339 vizualizări / 18 octombrie 2012

In timp ce popularii europeni discuta la Bucuresti cum sa ne federalizeze iar doamna Reding se amesteca brutal in numirea noilor judecatori, Evghenia, fiica Iuliei Timosenko, este adusa de Elena Basescu la tatal ei. Stiti cine? Guvernatorul Romaniei. Pentru a obtine sprijin politic in apararea fostului prim-ministru al Ucrainei, pus dupa gratii in urma unui proces politic in care au fost incalcate procedurile. Si primeste acest sprijin. Iar langa Bucuresti, in inchisorile Romaniei, tot ca urmare a unui proces politic, zace un alt fost prim-ministru. Al acestei tari. Iar Adrian Nastase nu este singur. “Trofeul Calitatii” a facut victime colaterale. Nevinovati stau dupa gratii si sotii Popovici de la Forum Invest, si altii. Pe ei cine ii sustine?
Traian Basescu, pe vremea in care nu fusese inca demis politic si isi exercita din plin influenta asupra unei justitii pe care a pus-o in genunchi, schimband in opt ani mii de procurori si judecatori, a facut presiuni pentru compromiterea, anchetarea si condamnarea celui mai important adversar politic. Adrian Nastase. Si a reusit. Nastase zace dupa gratii in urma unei mascarade de proces politic. Dar Traian Basescu, de cate ori este intrebat, afirma ca nu s-a bagat. Ca nu si-a exercitat nicio influenta asupra modului in care a decurs ancheta si asupra modului in care cauza a fost judecata. Daca e asa, ar trebui sa aiba fix atitudinea pe care o are fata de un alt fost prim-ministru, al Ucrainei, condamnat tot fara probe la inchisoare de justitia aservita a tarii sale.
De unde pana unde aceasta diferenta de atitudine? De ce Traian Basescu, care nu este amestecat in dosarul Iuliei Timosenko, isi exprima solidaritatea fata de aceasta si pune presiune pe guvernul de la Kiev in vederea solutionarii situatiei acestuia? Si de ce acelasi Traian Basescu, intr-o situatie atat de asemanatoare si in care victima este un fost prim-ministru al propriei tari, nu reactioneaza la fel? In definitiv, Trofeul Calitatii este un dosar in care acuzarea a venit cu 972 de martori, fara a putea prezenta in final nicio proba, instanta recunoscand acest lucru, si soldat cu o condamnare penala a fostului prim-ministru la doi ani de inchisoare. Si la cinci si respectiv sase ani de inchisoare pentru Marina si Bogdan Popovici. Care nu au avut dreptul la nici macar un singur marton in aparare. De ce, in aceste situatii, inca si mai flagrante, acelasi personaj, Traian Basescu, nu intervine?
De ce popularii europeni, care inca sunt majoritari in structurile UE si care inca mai conduc destule guverne, sunt solidari cu Iulia Timosenko si de ce acestia nu sunt la fel de solidari intr-o situatie la indigo, cu Adrian Nastase si celelalte victime ale inscenarii de la Bucuresti? Pentru ca Iulia Timosenko facea parte dintre ei, in timp ce Adrian Nastase este din cealalta familie. A socialistilor.
Ca sa vezi! In cazul Iuliei Timosenko, intreaga Europa se scandalizeaza, si pe buna dreptate, ca, dupa atat timp de la condamnare, nu a fost redactata motivarea de catre judecatori. Si din acest motiv nu poate actiona la CEDO. In cazul Nastase, situatia e identica. Cine se scandalizeaza? (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998