CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Verdict nemilos din intelligence: Citu, prea prost ca sa fie omul serviciilor

7 comentarii / 4885 vizualizări / 26 august 2021

Clasa politică de la noi, România în ansamblu, încasează o nouă lovitură usturătoare după ce s-a aflat oficial, în direct la TV, din gura unui lider al intelligence-ului autohton, că avem un prim-ministru prea prost ca să fi fost de interes, într-o formă sau alta, pentru un serviciu secret. Dincolo de anecdotă rămîne, am spune, un substrat amar.

Practic, nu prea a existat premier post-decembrist care să nu fi fost suspectat de relații ori cu fosta Securitate, ori cu serviciile de după căderea comunismului. Despre Petre Roman, Adrian Năstase, Mugur Isărescu, Radu Vasile, Călin Popescu Tăriceanu s-a vehiculat de nenumărate ori că ar fi fost pregătiți de fosta Securitate pentru perioada de după căderea comunismului. Despre Theodor Stolojan nu a fost nevoie de insinuări pentru că el a lucrat oficial în Securitate. Nu a scăpat nici Emil Boc, deși mai tînăr, mai ales că făcuse armata la Miliție/Securitate, la fel și Dacian Cioloș, iar Mihai Răzvan Ungureanu a venit la Victoria direct de la SIE. De unde se spunea că ar fi venit și Victor Ponta, Sorin Grindeanu sau Mihai Tudose. Au ”scăpat” ceva mai puțin tăvăliți Nicolae Văcăroiu, care venea din structuri importante ale PCR, Victor Ciorbea, Viorica Dăncilă sau Ludovic Orban, deși ultimul e fiu de securist.

Una peste alta, despre majoritatea zdrobitoare a șefilor de guvern de la noi s-a spus că au avut legături cu serviciile, noi sau vechi. Din România ori din alte țări.
A fi suspectat că ești premier anexat serviciilor de intelligence e, în egală măsură, tinichea de coadă și aureolă în jurul capului.

E pentru prima oară, însă, cînd România e condusă de un prim-ministru despre care un șef de mare serviciu secret, SIE, poate cel mai influent după Revoluție, spune că e prea prost ca să fi fost agent secret ori demn de a fi filat.

Generalul Silviu Predoiu a vorbit, astfel, aseară, la emisiunea “Sinteza Zilei” de la Antena 3, despre ipoteza că SIE ar fi trimis premierul la studii în SUA, în anii 90, dezmințind categoric:

“Instituţiile statului român, dacă trimiteau, trimiteau pe cineva care nu a picat examenul de treaptă şi care nu a picat la facultate. Alegeau pe cineva capabil, care trecuse prin niște olimpiade, că aveam pe atunci în continuare olimpici, cineva care chiar promitea ceva”.

Fostul șef al spionajului românesc a dezmințit și interesul pentru Cîțu ca obiectiv:

”Cu toată deferența pentru funcția ocupată de dl Cîțu, cu tot respectul pentru funcţia pe care o ocupă, dumnealui nu prezenta niciun fel de interes pentru nimeni atunci când era un student…hai să spunem un student mediu în SUA. Nu interesa pe absolut nimeni. Cine să stea din servicii, după el? Dacă cineva îşi propunea să urmărească pe cineva, alegeau nişte ţinte serioase, care puteau să prezinte interes pentru România”. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

  1. Nu neagă nimeni aparențele, dar SRI a fost condus de facto de un trilulilu ca_Coldea, repetent și mediocru până la stele. Vreo trei. Alde Boc sau Cioloș n-ar putea forța o bunicuță să traverseze strada, dar au fost recrutați în trupele de Securitate, adică beșini țărănești pentru prostovani.

  2. Si daca Florin Citu a fost un proiect comun SIE-CIA? Sa-l intrebam pe plutonierul istoric Talpes(cel iute de picior…)?

  3. Tocmai de aia l-au trimis în SUA nea Florin. Ca era un neica nimeni, un fomist și jumătate. A făcut o spoiala de școală tocmai ca să para ca are o anumita valoare. E ușor de observat ca ,,oamenii serviciilor” sunt ori cretinii locali cu doctorate plagiate ori alți cretini locali care au făcut un pospai de școală pe afara. Ultimii au fost refuzați la export și trimiși cu coada între picioare acasă ca să ocupe o demnitate publica. Adica sa-si aducă aportul la ,,modernizarea” statului. Problema cu nea Florin e ca-i mai incult decât prevede legea, iar ,,agenturili” se leapădă de el. Sunt insa pe aceeași mana când vine vorba de afacerile cu statul.

    • Corect! Bravo!

  4. Pe Florin Cîțu – sau Katz – după unele bârfe – l-au trimis la studii cămătarii planetei, cei la care îndatorează țara azi la cele mai mari dobânzi, ce este atât de greu de înțeles? Sau credeți că premier a ajuns pentru că nu găsea Klaus altul mai prost?

  5. […] Sursa: infopolitics.ro […]

  6. Catu miroase de la o posta a securici american.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998