CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Verdict neoficial: Kovesi a plagiat

4 comentarii / 5040 vizualizări / 17 noiembrie 2016

Comisia de Etică a UVT a conchis că o serie dintre elementele invocate de GIP în reclamaţia depusă la CNATDCU în 13 octombrie se susţin, iar altele nu se susțin, scrie PressOne citand surse sub protectia anonimatului. „Ceva este acolo, dar nu la volumul prezentat în presă”, spun sursele citate, conform revistei 22. Cu toate acestea, UVT nu va formula un raspuns oficial catre CNATDCU.

Sesizarea GIP viza doar 4.000 din cele 11.000 de rânduri ale tezei „Combaterea crimei organizate prin dispoziţii de drept penal”, cu care Laura Codruta Kovesi, sefa DNA, a obtinut în 2011 titlul de doctor în Drept. Potrivit surselor pressone.ro, Comisia de Etică a UVT a constatat că există similitudini cu lucrări ale altor autori în cazul a 500 de rânduri din cele 4.000 vizate de sesizare. Cu toate acestea, pressone anunta ca „sesizarea de plagiat formulată de Grupul de Investigații Politice (GIP) cu privire la teza de doctorat a Laurei Codruța Kövesi este „parțial îndreptățită și fundamentată”, ca „una dintre concluziile Comisiei de Etică a Universității de Vest din Timișoara (UVT)”, potrivit „unor surse din conducerea UVT”.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. verdictul este ca nu a plagiat Va plateste dragnea de la teldrum?

  2. In revista 22, de exemplu, scrie ca nu a plagiat, altii ii gasesc tot felul de scuze chiar daca a plagiat. Ne meritam soarta de a fi condusi de straini (o comisie de profi de la universitati europene va da verdictul : cei din tara nu sunt competenti sau curajosi …. Chestia cu strainii nu este propaganda : fiti atenti la numele conducatorilor dar si al multor candidati la parlamentare …)

  3. Traim un autism de partid si de stat in care poti sa-i fluturi activistului de tara noua si-un tramvai ca el tot neprihanirea tarinei o vede. Pai, mai oameni buni, cum poti sa zici ca n-a plagiat, dar si daca ar fi plagiat, sau a plagiat pe ici pe colo, in general n-a plagiat. Adica e oarecum virgina si pe alocuri gravida… voi va auziti?! Adica la asa o valoare si legile fizicii ar ttrebui schimbate! Plecati de la premiza, falsa, ca madam Kovesi e un inalt jurist de valoare inestimabila si un profesionist desavarsit. Radio Erevan v-ar raspunde ca „intr-adevar e inalta, dar celelalte n-a mai apucat sa le indeplineasca, pentru ca a inventat-o Basescu procuror general si n-a mai avut timp”. Ca de aia si teza i-a scris-o altcineva… Si pentru ca< in Romania, poporul vede si tace si uneori voteaza, oricare alt verdict decat "plagiat" nu va fi acceptat de nimeni. E ca si casa lui Iohanis: dupa ce ai pierdut cu sentinta definitiva si irevocabila o casa obtinuta prin fals, poti sa faci tu baletul cu contestatia in anulare, poti sa obtii si o sentinta favorabila ca tot degeaba, romanul "te-a citit!" . Desi, in legatura cu Iohanis, eu cred ca se forteaza o sentinta pe model Mircea Basescu, adica, daca tot a pierdut casa, macar sa nu dea banii de chirie inapoi…

  4. A plagiat. Dar putin, foarte putin.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998