CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Verdict oficial: Ion Cristoiu nu a colaborat cu Securitatea

0 comentarii / 2441 vizualizări / 24 septembrie 2010

Jurnalistul Ion Cristoiu nu a fost colaborator al fostei Securități, așa cum a fost acuzat de tandemul Radu Moraru-Vadim Tudor, într-o emisiune televizată. Verdictul aparține Justiției, după ce instituțiile autorizate ale statului au prezentat probe potrivit cărora reputatul analist nu apare în documentele fostei poliții politice, în calitate de colaborator.

Ieri, a avut loc la Judecătoria sectorului 1 procesul intentat lui Radu Moraru și Corneliu Vadim Tudor pentru despăgubiri morale. Reamintim că, anul trecut, jurnalistul Radu Moraru a dezvoltat intens, timp de mai multe emisiuni, o pseudo-dezvăluire aruncată pe piață de către Corneliu Vadim Tudor, potrivit cărora Ion Cristoiu ar fi fost turnător la Securitate și l-ar fi încondeiat chiar pe liderul PRM, cu numele de cod ”Coroiu”. După ce analistul i-a acționat pe amîndoi în judecată, la cererea Judecătoriei sectorului 1, CNSAS a trimis o adresă din care rezultă că pe numele lui Ion Cristoiu nu există nici în arhiva CNSAS, nici în arhiva SRI vreun dosar personal (nici de urmărit, nici de informator și nici de sursă).
CNAS a atașat la acesată adresă mai multe file de arhivă conținînd transcrieri de către fosta Securitate a unor convorbiri între Corneliu Vadim Tudor, Eugen Barbu, Mihai Ungheanu și alți scriitori despre Ion Cristoiu și poziția sa ”contrară intereselor PCR” ca șef al Suplimentului literar artistic al Scînteii tineretului. Ca urmare a acestor documente aflate la dosar, Radu Morar a recunoscut în fața instanței și joi seara, la B1 Tv că a greșit în cazul Ion Cristoiu. Avînd în vedere că Ion Cristoiu și-a propus, prin această acțiune în Justiție, despăgubiri morale și nu bani, s-a renunțat la judecata cu Radu Moraru. Același lucru ar fi făcut și cu Vadim Tudor, dacă ar fi recunoscut public faptul că a greșit. Corneliu Vadim Tudor nu s-a prezentat însă la ședința de judecată. În consecință, procesul cu Corneliu Vadim Tudor continuă, după cum se arată într-un comunicat remis Inpolitics de către Ion Cristoiu.(B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998