CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

UPDATE – Verdict teribil al unui specialist: generalul Coldea sufera de dementa

10 comentarii / 28063 vizualizări / 30 martie 2016

Șeful operativ al SRI, gen.Florian Coldea, suferă de ani de zile de o boală misterioasă, cel puțin pentru marele public, care îl face să aibă o serie de mișcări necontrolate, extrem de ciudate și de vizibile în cîteva rînduri, cînd nr.2 în serviciul amintit a participat la diverse manifestări solemne. Ultima, ieri, la bilanțul SRI, cînd, iarăși, gesturile ieșite din comun ale militarului au fost remarcate de toată lumea. Un specialist reputat în domeniul medical a pus, după ziua de ieri, un verdict terifiant: generalul Coldea suferă de o boală extrem de gravă, care include printre efecte demența.

După ce, ieri, pe internet a început să circule un nou videoclip în care generalul Florian Coldea are mișcări spasmodice ale corpului, cu prilejul bilanțului anual al SRI – clip care se adaugă altora, similare, mai vechi – un cunoscut specialist în domeniul medical a pus, pe Facebook, un verdict crunt.
Potrivit unei postări pe contul de Facebook al reputatului medic ieșean Răzvan Constantinescu, medic primar medicină internă și gastroenterologie la Institutul de Gastroenterologie și Hepatologie Iași (pe care l-a și condus o perioadă) și șef de lucrări la UMF „Gr. T. Popa” Iaşi, șeful operativ al SRI suferă de o afecțiune extrem de gravă și de rară, numită sindromul ”Coreea Huntington”.

Întrebat de internauți dacă e sigur pe diagnosticul respectiv, medicul Răzvan Constantinescu a răspuns, sec: ”Predau chestia asta”.

 

coreea1

coreea2

Boala Huntington este o afecţiune degenerativă, incurabilă şi fatală care se caracterizează prin demenţă, declin cognitiv, coordonare defectuoasă a muşchilor..
Boala Huntington sau Coreea Huntington este, potrivit siteului exploremedicinetv.ro, o boala ereditarǎ care cauzeazǎ degradarea progresivă a celulelor nervoase din creier. Boala Huntington are un impact semnificativ asupra abilitǎților funcționale ale unei persoane și duce la apariția probleme lor de coordonare și de echilibru, precum și la apariția problemelor de vorbire sau gȃndire. Cele mai multe persoane care suferǎ de boala Huntington dezvoltǎ simptome ȋn jurul vȃrstei de 40 -50 de ani, ȋnsǎ acestea pot apǎrea și mai devreme sau mai tȃrziu.
Semnul distinctiv al bolii Huntington este considerat mișcarea necontrolată a brațelor, a membrelor inferioare, a capului sau a feței. Boala Huntington provoacă, de asemenea, un declin mental, inclusiv ȋn ceea ce privește memoria, capacitatea de concentrare sau abilitatea de organizare.
Maladia Huntington duce la apariția depresiei, a anxietǎții și a furiei. Un alt simptom comun este un comportamentul obsesiv-compulsiv, moment ȋn care o persoană repetǎ aceeași întrebare sau realizeazǎ aceeași activitate ȋncontinuu.
Simptome ȋn cazul adulților:
• Mișcări involuntare sau convulsive
• Rigiditate musculară
• Mișcǎri anormale
• Probleme de echilibru
• Dificultate la înghițire, mȃncat sau vorbit
• Depresie
• Insomnie
• Obosealǎ
• Apariția maniilor sau a comportamentului obsesiv- compulsiv
• Gȃnduri suicidale
• Tulpurarea bipolarǎ
• Anxietate
• Inhibiție sexualǎ sau comportamente sexuale neadecvate

Din nefericire, nu existǎ un tratament specific pentru boala Huntington. Progresul maladiei nu poate fi inversat sau încetinit, deși acest lucru este scopul unor proiecte de cercetare dezvoltate ȋn prezent. (Bogdan Tiberiu Iacob)

UPDATE După apariția articolului Inpolitics, dar și a numeroase comentarii pe Facebook, medicul Răzvan Constantinescu a revenit cu anumite clarificări:

Nu sunt specialist neurolog, ci internist şi gastroenterolog. La anul III, predau Semiologie generală, inclusiv cea neurologică. Semnele dezaxatului corespund perfect cu cele din coree (…) Diagnosticul este, aşadar, prezumtiv şi necesită confirmarea unui specialist neurolog, precum şi prin teste genetice. Diagnosticul diferenţial mai cuprinde şi alte entităţi cu manifestări clinice similare. Dacă mititelul ar fi fost pacientul meu, nu aş fi putut comenta nimic. În tot cazul, un individ care nu mai deţine controlul absolut asupra nervilor somatici nu are ce căuta în fruntea unui serviciu de informaţii. Că-i sărit de pe fix şi poate induce catastrofe”.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

10 Comentarii

  1. […] Sursa: inpolitics.ro […]

  2. din cate tin minte medicul ala e anti-iohannis, anti-justitie, pro-antena 3. cititi-i declaratiile si postarile pe facebook

    • e vorba de o problema strict medicala, nu politica.

    • Bai prostacule, recicleaza-te, ca esti tare stlabut la mansarda.

  3. […] Iași și fost director al Institutului de Gastroenterologie și Hepatologie din Iași. Conform inpolitics, Întrebat de internauți dacă e sigur pe diagnosticul respectiv, medicul Răzvan Constantinescu a […]

  4. Gesturi pe care le faci cand ai acumulat oboseala cronica.

  5. […] Sursa […]

  6. Aceste probleme apar și se manifesta mai des datorita stresului foarte mare. Dumnezeu a greșit ca a lăsat pe pământ oameni care scot în evidenta problemele celor care le poarta cu demnitate și s-au luptat cu viata sa ajungă unde au ajuns. Răutate și invidie. Îmi permit sa dau un sfat ,, sa nu radem de aceste defecte pe care oameni le au fără voia lor, tot în viata se plătește de noi sau copii noștri ,,.. Sa vedem calitățile și sa le apreciem.

  7. Nu dl. Coldea, ci societatea românească suferă de demență fiindcă acceptă să fie condusă de asemenea personaje!

  8. […] Din nefericire, nu existǎ un tratament specific pentru boala Huntington. Progresul maladiei nu poate fi inversat sau încetinit, deși acest lucru este scopul unor proiecte de cercetare dezvoltate ȋn prezent. (Bogdan Tiberiu Iacob) […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998