CURS VALUTAR
1 EUR = 4.8909 RON DOWN | 1 USD = 4.7450 RON DOWN | 1 GBP = 5.7696 RON DOWN

Veriga lipsă

0 comentarii / 1617 vizualizări / 25 septembrie 2017

Presată de uriașul scandal în epicentrul căruia se găsește, doamna Laura Codruța Kovesi a decis să urgenteze o bătălie, care ar putea să-i salveze reputația. Și să-i consolideze aliații. Ținta este Liviu Dragnea. Care, în viziunea șefei DNA, ar urma să fie decapitat. Dacă nu se întâmplă astfel, doamna Kovesi își pierde în mod rușinos funcția. Dacă reușește, consecințele politice vor fi uriașe.
DNA lucrează cu toate motoarele turate la maximum pentru a ajunge la Liviu Dragnea. În afacerea Tel Drum. Așa s-a ajuns la implicarea unor membri ai Guvernului care, în acest moment, au calitatea oficială de suspecți. Dar care, după eventuala aprobare de către a Parlament a solicitării DNA, vor deveni inculpați. După denunțul făcut de Victor Ponta, care s-a cerut la DNA pentru a relata nu numai că Tel Drum este afacerea personală a lui Liviu Dragnea dar și că acesta a intervenit tot personal pentru a muta proprietăți ale statului în patrimoniul Tel Drum, DNA pregătește terenul pentru a-l acuza pe Dragnea cel puțin de trafic de influență.
Există însă o verigă încă lipsă care, dacă nu este identificată, ar putea dărâma construcția DNA ca un castel de nisip. Nu există încă vreo probă că Liviu Dragnea ar fi proprietarul Tel Drum. Dacă acest lucru nu va fi lămurit, atunci întreaga construcție împotriva lui rămâne extrem de șubredă. Din aceast perpectivă, bătălia doamnei Kovesi este contra cronometru.
Și, în încheiere, e bine să luăm în calcul câteva premize, care conduc la concluzia rezonabilă că războiul devine eminamente politic.
1. Liviu Dragnea este liderul de necontestat al majorității parlamentare și, probabil, viitor candidat prezidențial, ceea ce face din el un adversar de temut pentru Opoziție în general și pentru PNL și Klaus Iohannis în special.
2. Decapitarea PSD și a Camerei Deputaților, printr-o eventuală anchetă DNA împotriva lui Liviu Dragnea, este de natură să aducă grave prejudicii celui ma important partid din România, să pună între paranteze menținerea guvernării de către acesta și să-i ofere Opoziției și lui Klaus Iohannis importante atuuri în perspectiva formării unei noi majorități și instalării unui Guvern al acesteia și pregătirii prezidențialelor.
3. Consecința este că, în ciuda faptului că se află în corzi, în urma dezvăluirii gravelor derapaje din instituția pe care o conduce, Laura Codruța Kovesi poate beneficia la rândul ei de aliați prețioși în cel mai greu moment al carierei sale.
4. De aceea, bătălia la care asistăm, deși aparent penală, este în realitate, în esența ei, de natură politică.
5. Veriga lipsă poate fi cheia soluționării, într-un fel sau altul, a acestei cauze. (Sorin Roșca Stănescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.