CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Veste bună pentru la iarnă: economia de energie va lichida Covidul și gripa tradițională

6 comentarii / 3203 vizualizări / 8 septembrie 2022

Europa ia vertiginos măsuri pentru criza energiei înaintea iernii care va să vină, la loc de cinste fiind economia. Deja aflăm că în unele țări încălzirea locuinței peste o anume temperatură se va sancționa cu închisoarea. Europenii sunt îndemnați/obligați să reducă temperaturile în case și la locul de muncă, să facă economie de apă șamd. Vestea bună e că noua campanie va ucide fără milă virusurile care provoacă gripe, cu celebrul Covid în frunte, după cum vom arăta în rîndurile care urmează.

Aflăm azi de la Administraţia Prezidenţială, bunăoară, că preşedintele Klaus Iohannis ”este implicat activ în eforturile naţionale şi internaţionale de combatere a schimbărilor climatice şi de consolidare a politicilor publice care să facă posibilă tranziţia climatică”.

O temă serioasă, incontestabil.

Criza climatică la nivel global, aflăm de la specialiștii Parlamentului European, e provocată de faptul că temperatura globală medie este astăzi cu 0,95-1,20°C mai mare decât la sfârșitul secolului al XIX-lea. Savanții consideră că o creștere de 2°C față de nivelul preindustrial va fi extrem de periculoasă și va avea efecte catastrofale asupra climei și mediului.

Desigur, respectiva creștere de cca.1,2 grade afectează sever și organismul uman, mai aflăm de la specialiști.

În acest moment, recomandarea guvernelor către cetățeni e scăderea temperaturii în case de la o medie de 21-22 de grade, la 19, cu 2-3 grade, deci, mai jos. Nu mai spunem că recomandările pentru încăperile locuite de copii duc spre 22-24 grade, de regulă.

De aici, riscul de hipotermie, într-o măsură mai mare sau mai mică. Iar hipotermia e unul dintre factorii principali de declanșare a răcelilor și gripelor. Spre exemplu, iarna, temperatura din nas coboară spre 33 de grade, generînd un mediu propice înmulțirii rinovirusurilor în organism.
Utilizarea pentru spălarea corporală a apei cu temperatură de asemenea mai scăzută favorizează și ea apariția bolilor.
Odată declanșată boala, suferinzii trebuie să beneficieze obligatoriu de temperaturi mai ridicate pînă la vindecare, ne spun tot specialiștii.

 

De aici marea întrebare: cum va împăca Europa ideea de prevenire a epidemiei de Covid, ca și a gripei tradiționale, cu teza coborîrii temperaturilor în case pe motiv de agresiune rusă în Ucraina?

În pandemie ne amintim cum eram instruiți, spre exemplu, să ne spălăm cît mai des pe mîini și pe corp.
La iarnă, vom fi instruiți la fel să ne spălăm des, dar cu apă rece?
Greu de crezut.

Măsurile care combat criza de energie sunt exact cele care stimulează epidemiile de sezon.

Cum UE nu poate duce un război pe două fronturi, și acelea contradictorii, va trebui să renunțe la unul dintre ele.

Covidul, profețim, va sucomba controlat la iarnă; gripele vor dispărea fără urmă din informările oficiale. Ba chiar am putea asista la un moment dat la constatări jurmo-rafilo-arafate, intens mediatizate, că scăderea temperaturilor a demonstrat creșterea rezistenței organismului la virusuri.

Desigur, în România cel puțin, ar putea apărea mici probleme juridice în cazul unor reglementări oficiale privind temperaturile din locuințe și instituții, peste iarnă. Pentru că art.34 din Constituție spune că ”Statul este obligat să ia măsuri pentru asigurarea igienei şi a sănătăţii publice”, astfel încît măsurile despre care se știe clar că șubrezesc sănătatea riscă să fie neconstituționale. Noroc că ministrul Justiției se luptă din greu să emasculeze Constituția prin noile legi ale Justiției, așa că putem să ne liniștim și la acest capitol. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

  1. Cred că un partid cu denumirea “21grdC pentru România”va câștiga alegerile vreo 15 ani. Nesimțiții ăștia de se autonumesc elite uită că au promis bunăstare și nu pot să o livreze. Dau vina pe alții? Păi înseamnă că sunt proști dacă alții le strică promisiunile. Părerea mea este că nu trebuie să acceptăm sacrificii de dragul idioților. Oricum ei vor avea temperaturile dorite.

  2. Virusurile Covid nu mai circula de-adevaratelea, cel putin varianta Wuhan. Dar virusurile respiratorii sunt o sursa de bogatie pentru tehnocrato-fascisti si industria lor farmaceutica. Asa ca a fost reinviat prin inginerie genetica virusul gripei spaniole din 1918, care disparuse demult si nu mai exista nici in laboratoare. Dupa ce l-au resuscitat, a fost testat pe macaci si s-a constatat ca nu este suficient de mortal. Din acest motiv se desfasoara intens cercetari de tip ” gain of function” si pentru acest virus…

  3. Cred ca vestea cu adevarat buna va fi daca la iarna va fi lichidata clasa asta politica servilă care ne conduce in spiritul ”comunitatii de valori europene si transatlantice”. Impreuna cu cei de la conducerea UE si din alte parti. La fel cum a fost lichidat Ceausescu, tot asa ar trebui si pt ăștia toti un pluton de executie la Târgoviște. Sau in alta parte, la alegere. Ceaușescu nu ne-a indatorat si nu ne-a aservit cum au facut-o acesti idioți inutili care apar la tv sa ne indruge minciunile lor odioase. Pentru ca ei isi inconvoaie spinarea ca sa faca sluj la stăpânii lor, pentru o sinecura la nu stiu ce organizatie străină, trebuie sa suferim noi si sa ne adaptăm la planurile lor aberante. Au distrus Țara, acum urmăm noi. Poate se trezește si poporul din behăială si dă o data cu ei de pământ.

  4. Se pare ca ajungem sa regretam vremurile „grele” de pe timpul lui Ceusescu.

    • Macar pentru Ceausescu stiai de ce dracu faci foamea si frigul. Se dezvolta (VIZIBIL) Romania si se plateau datoriile la occidentalii imputiti si nenorociti, pe noi nu au vrut sa ne ierte de datorii, pentru Polonia si Ungaria s-a putut, pentru Romania nu s-a putut, niciodata nu se poate pentru noi nimic, decat sa ne faca rau.

  5. Slava Ukraina!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998