CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9773 RON UP | 1 USD = 4.6189 RON UP | 1 GBP = 5.8269 RON UP

Veste ”buna”: Romania a consumat 16 milioane de vaccinuri din 120 de milioane comandate

7 comentarii / 6195 vizualizări / 22 februarie 2022

Cota de vaccinuri anti-Covid repartizată României de către Comisia Europeană este, cum se știe deja din informațiile oficiale, de 120 de milioane de doze. Deocamdată, țara noastră a folosit pentru vaccinarea cetățenilor săi doar 16 milioane. Concluzia: fie că pandemia se oprește anul ăsta, fie că nu, ne rămîn de plătit peste 100 de milioane de doze care au toate șansele să meargă direct la incinerator.

Conform unui răspunsul oficial al ministerului Sănătății dat în aceste zile unei interpelări a senatorului AUR Ionuț Neagu, de la data de 27 decembrie 2020, cînd a debutat campania de vaccinare, pînă pe 25 ianuarie a.c. România a folosit 16.341.192 doze de vaccin pentru cetățenii săi. Pînă la finele acestui an, țara noastră s-a angajat să plătească un total de 56 de milioane de doze contractate pentru 2021-22, conform aceluiași răspuns oficial.


Pentru o parte dintre cele 56 de milioane de doze Romania a optat pentru redistribuire către alte state membre, cu scăderea dozelor din contract, rămînînd astfel cu aproximativ 49 milioane doze cu termen de livrare pînă la sfîrșitul anului 2022.
Diferența de pînă la 120 de milioane de doze, cota repartizată de Bruxelles țării noastre, urmează să vină în următorii ani, indiferent dacă pandemia se oprește sau nu. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

 1. „Cota repartizată de Bruxelles țării noastre”. Dar acceptată (fără nici o rezervă) de „repetenții și plăvanii” noștri, pe care ni i-am propulsat în fruntea țării. Așa ne trebuie. Si de-ar fi doar atât!
  Am motive să cred că „cifra” (120 mil.) au avansat-o chiar „ai noștri”, ca semn al înaltei obediențe față de „stăpâni”; o formă de „cumpărare de bunăvoință”. Curat „fanariot”.
  Că, pe lângă asta, mai pica și „un mic commision”, acolo, e bașca și, dealtfel, e „iertat”: tot „românașul nostru” ar face la fel, că doar, vorba aia, trebuie „să mănânce și gura lui”…
  Apoi, „cine umblă cu mierea …” Asta e „legea pământului”: – prost să fii… nu?
  … Ah, Român, Român, Român!…

  • Marsh, conserva bolsevica!

   • Nici lui Putin, prietenul tău, nu-i plac bolșevicii.*

    O zecime din doze folosite este fapt.

    *Meriți să crapi futut cu ranga în dinți!

 2. Tot ”veste buna” e si ca ne pregateau 6 doze pt 20 milioane de locuitori. Certificatul digital fiind valabil pana in 2023, ne-am fi tot vaccinat.
  De ce nu ni se spune care este pretul acestor vaccinuri? Cate sectii de ATI s-ar fi putut construi/pregati cu acesti bani? Vaccinatii ar trebui sa suporte costul acestor vaccinuri.

 3. Gael Monfils a anuntat azi ca are miocardita de la booster. Va absenta de la urmatorul turneu. Sa speram ca scapa cu viata din viitoarele competitii.

  • Mofils trage de Svitolina ca Putin de Donetk.

   Vezi că vine cu panarama asta de scuză pentru că n-are chef de cupa Davis, iar celălalt prostălan, Chardi, e mai leneș decât Iohannis.

 4. Vestea buna e ca mai avem 104 milioane de doze! Meserie!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998