CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9672 RON DOWN | 1 USD = 4.5844 RON DOWN | 1 GBP = 5.7927 RON UP

Veste de la CNSAS: Basescu – Petrov scapa de penal

21 comentarii / 4943 vizualizări / 17 septembrie 2020

CNSAS livrează o veste minunată candidatului Traian Băsescu, deconspirat ca turnător la Securitate: nu i se va clinti un fir de păr din cap dacă rămîne cu sentința definitivă la ÎCCJ. Una peste alta, respectiva etichetă nu îl va afecta în niciun fel pe fostul președinte, și asta din cauza unei decizii a conducerii CNSAS.

Întrebată de Europa liberă ce riscă acei candidați la alegerile locale despre care se dovedește că au fost colaboratori, cu precădere urmărirea penală pentru fals în declarații, Germina Nagâț, membru al Colegiului CNSAS a răspuns că nimic.

”Aceste declarații pe proprie răspundere sunt practic zero, din păcate nu se întâmplă absolut nimic. Începând din 2015, CNSAS a sesizat parchetul privind falsul în declarații, au fost 131 de sesizări, care s-au soldat cu 4 amenzi penale. Cele mai multe soluții au fost de prescripție a răspunderii penale, renunțare la urmărirea penală, s-a mai invocat că nu există interes public. După turnee prin țară ale colegilor de la Juridic, pentru că aceste sesizări se depun acolo unde a candidat respectivul, după cheltuieli instituționale considerabile, s-au obținut 4 amenzi. Ce relevanță mai are să sesizezi falsul în declarații dacă te alegi cu 4 amenzi penale și în niciun caz cu interdicția de a mai candida? Așa că din 2017 CNSAS a renunțat la acest sport.” spune Nagâț.

În consecință, chiar dacă Băsescu rămîne luna viitoare cu verdict definitiv de poliție politică, nu se va mai confrunta cu urmărire penală pentru fals în declarații pentru simplul fapt că CNSAS nu se mai ocupă cu asemenea sesizări. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

21 Comentarii

 1. Unele reglementări au aplicabilitate universală.

  Declarația a forțat-o pe Mona Muscă să se retragă din politică pentru că avea construcția morală să-și recunoască pasul făcut în hârdăul sistemului comunisto-securist.

  Un securist jegos precum Petrov știe că el conducea partea de securiști alocată colaborării cu el, deci legea n-are sens.

  Manole Isărescu a plusat reclamând neconstituționalitatea prevederii. El nu a colaborat cu Securitatea ca poliție politică, ci era lucrător, adică securist al Securității ceaușiste.

 2. BTI si Nagat o dau pe dupa cires. Infractiunea ramane infractiune indiferent cine o sesizeaza. Daca Basescu a comis fals in declaratii depinde cu ce scop. Una e sa candidezi la primaria Bolintin Vale si alta la presedintia Romaniei sau la primaria Capitalei.
  Prejudiciul public nu il stabileste judecatia din Salonta sau cea din Bolintin ci o instanta mult mai inalta.

  Si oricum, nu conteaza parerea unora ca Germina Nagat sau Virucida Sitar.

  • Contează doar dependența magistraților de SRI care stochează arhiva pentru șantaj.
   Prostovanii propagandei securiste excelează în primul rând la tupeu de vite.

 3. Vai de voi fariseilor fatarnici,, vai de voi carturarilor, caci nici pe alții nu-i lăsați, să intre in Ceruri și nici voi nu veți intra. Amin!

 4. Excelent! De ce nu se desfiinteaza CNSAS? S-ar mai face putina economie.

 5. @ Probabil că Nagâța dorește să atragă atenția că justiția nu își îndeplinește rolul constituțional la sesizările pe care le face, Băsescu și alții nefiind sancționați în mod corespunzător cu legea, instituțiile cheltuind bani publici și din împrumuturi în mod inutil, ?

 6. Desființați CNSAS! Bani cheltuiți degeaba căci tot securiștii ne conduc.

 7. @ Clica lui Băsescu e în foame și încearcă să pună mâna pe bugetul capitalei făcând sesizări celorlalți candidați, ca în alte campanii electorale anterioare, cu Stolojan, cu Monica Macovei și Tăriceanu, Videanu etc., având susținere de pe la instituții populate cu flatuliști, SPP , CNSAS, etc.. , ?

 8. & „Păduchii-n floci” de la securitate vor la bugetul „cufureștenilor”, cu Băsescu, ?
  Sunteți de părere că Băsescu ar putea să își promoveze candidatura cu sloganul electoral „Votați Băsescu, votați păduchi în floci ! ” , ?

  • Mai capusa….Basescu a fost comandant de nava, ministru, primar, presedinte, europarlamentar, dar tu ce ai fost mai , constipatule?????????? O lichea , probabil….. Ia tata, furazolidon poate-ti trece cufureala!

   • Traian Băsescu a fost un bețiv securist care semna turnătoriile la Securitate sub pseudonimul Petrov.
    O lichea securistă constipată, o zdreanță șmecheră cu sistem de slugi securiste în spate.
    Ce meritați voi nu poate fi descris în cuvinte!

    • Si tu Franklin ai nevoie de furazolidon? Ia ca este ieftin si se gaseste!
     Sanatate si lasati cufureala pe internet!

     • Nevoile tale nu interesează pe nimeni. Ai nevoie de bani furați de la stat. Vorbește cu Petrov să vedeți cum veți face.

 9. & Ați remarcat și câți „păduchi în floci” a făcut Băsescu în politica românească, de câți a scăpat și cu câți din ăia vechi a mai rămas , ?

 10. & Până și lu’ Băsescu i-au ăia de la CNSAS dosar de „păduche în floci” la Elena Ceaușescu, probabil pentru a arăta că mai mic și mai mic decât pizda de furnică e curul de păduche, ?

 11. Daca USA a avut președintele G Bush sr. venit direct din subteranele CIA ce dracu va mai mirați de blestemata de kolonie numită ( încă) Romania!?

  • Nu asta este problema.

   Toată lumea știe că bețivul securist Băsescu a colaborat cu Securitatea lui Ceaușescu sub pseudonimul Petrov.

   Problema este că tocmai comunisto-securiștii cei mai jegoși, ne explică de ce Băsescu este bun și cât de comuniști sunt cei cărora nu le plac bețivii securiști. :))))

 12. & CNSAS a mai zis de dosarul ce anunțaseră că l-au făcut lu’ Băsescu , ? Remarcați și că Iohannis , deși e de etnie sas, nu a zis nimic de dosarul lui Băsescu, deși ar fi contracandidat al candidatului susținut de PNL la alegerile locale, ?

 13. @ Ce opinii aveți și despre faptul că reprezentanții CNSAS afirmă despre activitatea instituției că nu realizează obiectivul de funcționare, ?

  • CNSAS este o spălătorie pentru securiști. Mona Muscă a colaborat cu Securitatea, Petrov nu prea, Isărescu e împotrivă. :))))))))
   Românii în loc să condamne securiștii la ocnă veșnică, l-au lăsat pe bețivul securist Petrov să condamne comunismul, de parcă ar interesa pe cineva regimul în care fură Securitatea.

 14. […] penal la Parchet sunt, practic, nule, după ce Germina Nagîț, membru al Colegiului CNSAS a declarat în toamna anului 2020:„Aceste declarații pe proprie răspundere sunt practic zero, din păcate nu se întâmplă […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998