CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Veste minunata de la CCR: Dragnea poate fi premier dupa alegerile din 2024

2 comentarii / 4755 vizualizări / 20 iunie 2017

Curtea Constituțională a României (CCR) consideră că interdicția ca persoanele condamnate să facă parte din Guvern trebuie să înceteze, conform legislației în vigoare, în caz de reabilitare, dezincriminare sau amnistie.

Mențiunea apare în motivarea deciziei pe care plenul Curții Constituționale a luat-o legat de excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art.2 din Legea nr.90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului României și a ministerelor, modificată și completată, ridicată de Avocatul Poporului.

Lăsînd deoparte amnistia sau dezincriminarea, care sunt incerte, pentru Liviu Dragnea se reaprinde flacăra speranței: din 2024, el poate fi premier al României.

Astfel, conform Codului penal, art.166, ”Condamnatul poate fi reabilitat, la cerere, de instanţă, după împlinirea următoarelor termene:
a) 4 ani, în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de 2 ani, dar care nu depăşeşte 5 ani”, adică situația în care se încadrează Dragnea, condmnat anul trecut la doi ani închisoare cu suspendare și la 4 ani termen de supraveghere.
De asemenea, art.167 prevede că ”În caz de suspendare sub supraveghere a executării pedepsei, termenul curge de la data împlinirii termenului de supraveghere”.

Un calcul simplu arată: 4 plus 4, egal 8 ani de la data de 22 aprilie 2016, adică 2024, care, să nu uităm, e an electoral. Desigur, condiția principală e ca în procesul pe rol Dragnea să fie achitat. Altfel, termenul se mai mută cu cîțiva ani, (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Domnii judecatori Valer Dorneanu,Marian Enache si doamna Simona Teodoroiu vor fi anchetati de abuz de serviciu ,inspectie judiciara si desfacerea contractelor de la CCR.De aceea voi cere o hotarare de urgenta de guvern semnata de Sorin Grindeanu privind alegerea lui Liviu Dragnea ca premier in 2024.

  2. […] și munca, doar pentru tractoare, gurnaliștii ăștia își dau arama pe față încă din titlu: ”VESTE MINUNATĂ DE LA CCR: DRAGNEA POATE FI PREMIER DUPĂ ALEGERILE DIN 2024”. Bă-băieți, dacă tot v-ați apucat de limbism viteză, aveți grijă că sportul ăsta e greu […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998