CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Vesti bune de la C.E.: sute de milioane de euro pentru pescarii romani

0 comentarii / 1405 vizualizări / 17 decembrie 2015

Comisia Europeană a pus recent la dispoziția României suma de 223,7 milioane de euro prin intermediul Programului Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime 2014-2020, anunță europarlamentarul ALDE Norica Nicolai, într-o postare pe contul de Facebook.

”Consider această veste una extrem de bună pentru sectorul pescuitului din țara noastră, pentru că poate reprezenta un impuls mult așteptat pentru toți cei care își propun să dezvolte mici afaceri în acest domeniu” afirmă Nicolai.

”Principalele obiective de finanțare vor fi piscicultura, cu aproximativ 50% din fonduri, și dezvolarea sustenabilă a pescuitului, reprezentând 20% din bugetul alocat României. Chiar dacă interesul autorităților este îndreptat cu precădere către alte sectoare de activitate, cum ar fi agricultura, cred cu tărie că țara noastră are potențialul de a dezvolta sectorul pisciculturii și pescuitului în zone în care aceastea reprezintă principala sursă de venit a locuitorilor. Este de altfel și motivul pentru care doresc, la începutul anului 2016, să ofer un sprijin antreprenorilor interesați, pescarilor români, prin organizarea unui semniar la București, pe tema accesarii acestor fonduri europene, cu scopul de a crea un dialog direct între cei care le accesează și cei care gestionează aceste bugete, în Romania, dar și la Bruxelles.

Cred că orice țară trebuie să profite de toate oportunitățile, fie că vorbim de cele naturale sau de cele economice, pentru a se dezvolta pe termen lung, pentru a oferi produse de calitate pieței interne și internaționale și pentru a crea astfel locuri de muncă în cât mai multe sectoare de activitate. Voi continua să aduc un sprijin dintre Bruxelles, așa cum o fac și alți colegi ai mei, pentru a încuraja spriritul antreprenorial, întreprinderile mici și mijlocii, cele de tip familial, cu scopul de a crește nivelul de accesare a acestor fonduri dedicate industriei de pescuit. Dacă exploatăm această șansă la maxim, avem ocazia de a crea condiții optime de trai și chiar bunăstare oamenilor ce trăiesc în regiuni izolate ale României, așa cum se întâmplă și în alte țări europene, de zeci de ani” mai scrie europarlamentarul.

Logo-ADLE-RO

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998