CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9696 RON UP | 1 USD = 4.6874 RON UP | 1 GBP = 5.7148 RON UP

Vesti bune de la Minsk: Putin accepta pacea

1 comentariu / 1669 vizualizări / 12 februarie 2015

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a anunţat azi că un acord a fost încheiat la Minsk pentru încetarea ostilităţilor în Ucraina începând de duminică, 15 februarie. „Cred că am ajuns la un acord important. Am convenit asupra unui armistiţiu începând cu 15 februarie, la ora 00.00”, a declarat Putin, în urma negocierilor maraton de la Minsk, între liderii Rusiei, Ucrainei, Germaniei şi Franţei.

O decizie de compromis a fost luată cu privire la o zonă demilitarizată pe linia frontului, care era principalul punct de blocaj în cadrul negocierilor. Putin a precizat că forţele ucrainene îşi vor retrage armamentul greu dincolo de linia de front. Separatiştii se vor retrage de asemenea dincolo de linia frontului, aşa cum a fost ea stabilită în septembrie, când a fost încheiat armistiţiul anterior, relatează Russia Today, conform Mediafax. Acordul reia punctele armistiţiului de anul trecut, inclusiv reforma politică în Ucraina pentru a asigura un statut special pentru regiunile separatiste şi reglementarea situaţiei de la frontiere, a adăugat preşedintele rus.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Fals! Nimeni nu-l poate forta pe Putin sa accepte ceva, ca in discutie nu e Rusia, ci Ucraina, unde are loc un razboi civil.. Si la urma urmelor, nu s-a semnat nimic la Minsk.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998