CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Vesti bune pentru sinecuristi: val de noi institute culturale in strainatate

1 comentariu / 3047 vizualizări / 20 decembrie 2017

Guvernul României analizează în prezent ceea ce ar putea fi o veste excelentă pentru o grămadă măricică de oameni de cultură degrabă amatori de sinecuri: înființarea unui număr masiv de noi institute culturale peste hotare.

Potrivit răspunsului oficial al ministrului Teodor Meleșcanu oferit deputatului USR Matei Dobrovie, în urma unei interpelări, MAE analizează în prezent propunerile de înființare a noi institute culturale românești peste hotare, în locuri extrem de exotice, pe alocuri.
E vorba de aproape 30 de institute și de filiale externe ale ICR, în următoarele orașe: Atena, Amsterdam, Seoul, Cairo, Alexandria, Belgrad, Geneva, Sao Paolo, Skopje, Sofia, Tirana, Tokyo, Abu Dhabi sau Dubai, Munchen, Nuremberg, Chicago, Montreal, Washington, Barcelona, Odessa, Cahul, Bălți, Salonic, Seattle, Los Angeles, Bor, Vidin, Corcea și Saranda.

E drept, nu toate prezintă la fel de mult interes, e diferență clară între Los Angeles și Bălți, ori între Dubai și Tirana.
Dovada cea mai clară e că, în privința ICR Moscova, a cărui înființare e deja decisă, lucrurile merg greu pentru că, potrivit aceleiași adrese oficiale a MAE, sunt dificultăți în identificarea și pregătirea personalului pentru respectiva instituție. Mai pe românește, spre Est se înghesuie mai puțini decît spre Vest.(B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Asa-i cand ai 30 milioane de securisti – trebuie sa gasesti loc tuturor.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998