CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Vesti proaste pentru Iohannis de la ICCJ

2 comentarii / 9126 vizualizări / 11 martie 2016

Vin vești proaste pentru Klaus Iohannis dinspre Înalta Curte de Casație și Justiție: întrunită în ședință, acum două zile, instanța a decis să amîne din nou dezbaterea cererii cuplului prezidențial privind strămutarea de la Curtea de Apel Brașov a judecării recursului în anulare, în procesul casei de la Sibiu.

Este pentru a doua oară cînd această solicitare se amînă, primul termen fiind pe 17 februarie, iar următorul, pe 6 aprilie. Reamintim că șeful statului a făcut recent două gesturi care au stupefiat pe toată lumea prin încărcătura lor morală, relevînd profunda neîncredere în justiție. Primul a fost refuzul de a accepta sentința finală prin care a pierdut una dintre casele de la Sibiu, promovînd un recurs în anulare, iar al doilea a fost cererea de strămutare a judecării recursului respectiv la altă curte de apel decît cea brașoveană, pe motiv că aceasta nu ar fi obiectivă.

Așa cum am mai scris, acest proces poate duce la încheierea carierei lui Iohannis înainte de termen, pentru că respingerea recursului în anulare, în iunie, poate dechide drum urmăririi penale a cuplului prezidențial.

Mulți români se așteaptă, poate, ca justiția să ”joace” în favoarea președintelui, așa cum deja s-a întîmplat cînd cu celebrele procese cu ANI, cîștigate extrem de dubios de către noul șef al statului.

Numai că amînarea survenită în această săptămînă e, mai degrabă, o veste proastă: dacă magistrații ar fi intenționat să facă jocurile președintelui, acum era momentul perfect să dea o decizie favorabilă de strămutare – cel mai probabil la Curtea de Apel Alba – pentru că prim-planul mediatic este ocupat de evenimente fierbinți, precum scandalul interceptărilor SRI. (B.T.I.)

a

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Amanarea este menita sa il tina in sah, pana cand o va confirma pe Kovessy la DNA. Daca vrea sa scape din coltii ei, trebuie sa-i dea zaharelul, ca ea sa-si desavarseasca opera de distrugere. Dupa care poate emigra in State.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998