CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Vicepremierul impostor

0 comentarii / 1794 vizualizări / 15 octombrie 2020

Al doilea om în Guvernul Ludovic Orban, un Guvern care va rămâne de pomină în istorie, este Raluca Turcan. Cea care, în înțelepciunea ei, consideră că euro crește fiindcă leul scade, coordonează din poziția de vicepremier câteva ministere importante. Și, iată, în această săptămână, a ieșit la iveală faptul că este o impostoare. Care și-a falsificat propriul CV. Să vedem în cele ce urmează care sunt implicațiile acestui fals.
Din poziția de viceprim-ministru, Raluca Turcan are sub pălărie Ministerul Justiției, Dezvoltarea și Administrația, Educația și Cercetarea, Sănătatea, Fondurile Europene, Cultura și Munca. Observați că toate aceste ministere și departamente merg ca unse în România. De când le coordonează Turcan. Zilele trecute, jurnaliști de investigație, pe care nu pot decât să-i felicit, au mai produs o revelație legată de calificările pe care le au oamenii din echipa premierului Ludovic Orban. După ce a bubuit scandalul Laurențiu Baranga, uns fără diplome sau, mai bine zis, cu diplome falsificate, în câteva dintre cele mai înalte dregătorii ale statului, după ce a bubuit și scandalul Andi Manciu, șeful Grupului de Comunicare Strategică și înalt consilier de stat, tot pentru că și-a falsificat CV-ul, iată, avem parte de o nouă revelație. Însuși vicepremierul României ne prezintă un CV fals.
Raluca Turcan s-a înscris în 1999 pentru a face studii postuniversitare la SNSPA. Aceeași instituție de învățământ superior pe care ar fi trebuit să o absolve cu o lucrare de licență – dar nu s-a întâmplat acest lucru – și Andrei Manciu. O coincidență stranie. Numai că Raluca Turcan are o vechime mai mare în impostură. Din 1999 până astăzi, au trecut 21 de ani. Începând din 2004 până în prezent, Raluca Turcan a deținut o serie de funcții importante în partid – le putea deține chiar și fără studii elementare – și a fost permanent membru al corpului legislativ. Putea fi parlamentar și fără patalama de studii postuniversitare la mână. Putea fi parlamentar și putea fi lider de partid – fosta pedelistă și intimă a lui Theodor Stolojan a condus temporar chiar și PNL – și fără a declara că a obținut masteratul în comunicare și relații publice în urma unor studii postuniversitare la SNSPA. Putea să dețină pozițiile pe care le-a deținut chiar și fără a fi urmat în prealabil – atenție, după 1990 – o facultate de filologie la Moscova, unde a studiat limba și literatura rusă. Nimeni nu i-a cerut vreodată și nimeni nu a avut de la ea pretenția de a demonstra că este doctă. Putea bine-merci să facă tot ceea ce a făcut și ca semidoctă. Numai că fudulia a învins-o.
Din prea multă fudulie, Raluca Turcan a scris și a semnat cu mâna ei în documentele oficiale, pe care avea obligația să le întocmească și să le depună în arhivele Parlamentuui și ale Guvernului, că are un masterat pe care în realitate nu-l are. Este un fals în acest publice. Dar nu un fals oarecare. Acest fals i-a permis să se cocoațe mai ușor în anumite funcții importante. Iar din pozițiile obținute astfel a fost remunerată din bani publici. Și a putut să tragă pe sfoară opinia publică. Că tot pretinde dumneai că este specialist în relații publice.
Partea cea mai interesantă a acestei dezvăluiri de presă nu este însă dezvăluirea în sine. Impostori de acest fel avem cu duiumul. Cocoțați în cele mai înalte funcții. Cum a fost scandalosul caz al lui Victor Ponta, care a obțint un fals titlul de doctor în științe juridice, după ce și-a plagiat lucrarea. Fapt dovedit până la capăt de toate autoritățile competente. Și pentru care domnia sa nu a plătit nimic. Doar a încasat. Am închis paranetza. În cazul Ralucăi Turcan, cu adevărat senzațională este explicația pe care ne-o servește. Cu aroganță. Crezându-ne de-a treptul tâmpiți. Ea spune că este o greșeală care i-a scăpat pe internet. Și că o greșeală scăpată pe internet nu ar mai putea fi ștearsă. Total și de două ori fals. Total fals, pentru că orice greșeală scăpată pe internet poate fi reparată și de două ori fals pentru că aici nu este vorba doar de internet. Raluca Turcan a fost obligată ca parlamenar și apoi ca înalt demnitar al statului român să-și întocmească CV-ul nu numai în format electronic, ci și pe hârtie. Și să semneze. Ea și-a pus semnătura pe documente vădit false. Și nu a fost o simplă eroare. Nu avea cum să-i scape faptul că nu are o lucrare de masterat. Așa ceva nu se uită. Și persoana în cauză nu poate trece cu vederea ca reprezentând un fapt de nimic, un simplu fleac, existența sau inexistența unei diplome care să ateste nivelul de pregătire pe care îl ai.
Impostura se apropie amenințător de premier. Dacă în echipa sa a promovat, rând pe rând, fel de fel de persoane cu falsuri la activ – mai există și faimosul caz Grindă – mă întreb din nou dacă nu care cumva și biografia sa este falsificată. Oricum, tot „ciuma roșie” este de vină. Auziți ce zice Raluca Turcan. Că a urmat cursurile de masterat, s-a simțit și s-a apreciat singură ca fiind bine pregătită, dar nu s-a mai ostenit să le încheie cu o lucrare, pe care ar fi trebuit să o susțină în fața unor profesori pesediști. Cu alte cuvinte, profesorii pesediști au fost buni să îi predea, dar nu mai erau buni să o examineze. Raluca Turcan coordonează Cultura și Învățământul și Justiția din România! (Sorin Roșca Stănescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998