CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Victor Ponta – dezvăluiri fierbinți despre avioanele lui Iohannis: Vrea să dea bani la străini!

2 comentarii / 2670 vizualizări / 15 martie 2023

Fostul premier Victor Ponta a făcut dezvăluiri spectaculoase despre deplasările externe ale președintelui Klaus Iohannis cu avioane private, sugerînd, într-un interviu pentru Marius Tucă inclusiv faptul că președintele refuză ideea unui avion propriu doar pentru a băga intenționat bani în buzunarele unor companii străine.

Ponta a prezentat în emisiune istoria zborurilor prezidențiale, relatînd că, în septembrie 2014, în calitate de premier, a discutat cu președintele Traian Băsescu despre achiziția unui avion care să servească exclusiv înalților demnitari pentru vizite externe. Banii erau deja pregătiți, cca.20 de milioane de euro, modelul era Airbus 319, serviciile secrete dăduseră undă verde, dar Băsescu, aflat la final de mandate, s-a opus, pasînd problema viitorului președinte.
În 2015, Ponta a reluat demersul, de data asta pe lîngă Iohannis, dar acesta a refuzat, preferînd avioane închiriate, deși această practică s-a dovedit mult mai costisitoare:

„Nu a mai vrut să-l mai ia (avionul prezidențial n.n.). La început am înțeles că a zburat cu avioane mai mici, dar nu de la Țiriac, că alîcesta avea un defect: era român, iar România lucrului bine făcut înseamnă să dai bani la străini și să nu faci nimic pentru România”.

Pe de altă parte, a spus Ponta, noului președinte nu îi convenea nici ideea de a prezenta public după fiecare deplasare datele despre costuri, așa cum se proceda pînă atunci, așa că a decis secretizarea tuturor datelor despre zborurile sale:

”În 2016 le-a dat cineva ideea că probabil o să înceapă lumea să se întrebe de ce iei de la firma nu știu care și nu de la Țiriac, care are cele mai bune oferte. Și au zis, șefu’, hai să secretizăm. După care au început să apară cursele mai lungi. Problema e că și dacă închiriezi avioane private, sunt mai multe feluri. Ăsta cu care zboară acum dl.Iohannis bănuiesc că îl închiriază Lady Gaga sau Messi, are și jacuzzi. M-am gîndit că așa zboară lumea la Sibiu.”

Fostul premier a sugerat în emisiune că președintele s-a dus în Singapore doar pentru a juca golf, acolo fiind terenuri de excepție, iar traficul în week-end e mult mai lejer. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Neam prost, ingamfat, ranchiunos.

  2. Vai de personalul de intretinere a carligii avionului. Bietii oameni au avut de rânit la greu rapănul impreunat al celor doi martafoi Werner+Georgeta L.O.V.E.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998