CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Victor Ponta loveşte. Din ochiul ciclonului

0 comentarii / 1804 vizualizări / 24 aprilie 2016

Este cu adevărat senzaţional. Victor Ponta tună şi fulgeră. Împotriva ofiţerilor acoperiţi. Ascunşi în PSD. Acuzaţia este extrem de grav. Şi este pentru prima dată când un lider politic, de un asemenea calibru, confirmă, în mod răspicat, că în PSD există ofiţeri acoperiţi. Iar Victor Ponta ştie ce spune. Pentru că el însuşi a fost ofiţer acoperit. Sau poate mai este. Aşadar, el loveşte fix din ochiul ciclonului.
În ochiul ciclonului este linişte. Există acolo un spaţiu miraculos în care omul poate scapă nevătămat. Cred că Victor Ponta s-a aşezat într-un asemenea punct, pentru a dezlănţui, de acolo, iadul împotriva adversarilor săi din PSD.
Eu unul am spus de mult acest lucru. Şi anume că există ofiţeri acoperiţi la vârful politicii, în interiorul partidelor, în Guvern, în Parlament, în presă, în sindicate. În societatea civilă. Uneori, i-a scăpat gura chiar pe reprezentanţii serviciilor secrete. Care chiar au explicat că aceşti ofiţeri acoperiţi sunt necesari. Şi au invocat, normal, siguranţa naţională. Un termen care a căpătat, treptat, în gura lor, aproape o valoare religioasă. Dar cine sunt eu? Cine sunt ceilalţi jurnalişti care au scris despre asta? Nişte câini care latră în pustiu. În timp ce caravana trece.
Este cu totul altceva când Victor Ponta face aceeaşi afirmaţie, de astă dată, cu trimitere precisă la propriul partid. Cuvintele sale au o greutate care nu trebuie deloc neglijată. De ce? Victor Ponta a condus PSD. În această calitate a obţinut, cu certitudine, informaţii privilegiate despre colegii săi. Fie că s-au turnat unii pe alţii. Fie că, în încercarea de a obţine favoruri, unii reprezentanţi de vârf ai serviciilor secrete i-au oferit preşedintelui PSD, care a fost şi premier al României, dovezi despre asemenea colaborări vinovate. Să nu uităm că Victor Ponta a fost şi candidat prezidenţial. Câştigător al primului tur. O nouă oportunitate pentru a beneficia de informaţii cu caracter secret. Este limpede de ce. Dacă ar fi câştigat alegerile, Victor Ponta devenea stăpânul inelelor. Tătucul tuturor serviciilor secrete. În aceste condiţii, dat fiind că trăim în România, nu era cât se poate de firesc ca o serie de documente să-i fie pasate, cu bunăvoinţa şi slugărnicie, viitorului stăpân?
Şi mai presus de toate, Ponta a fost, el însuşi, ofiţer acoperit al Serviciului de Informaţii Externe. Ca şi socrul său. Nu fiindcă ar fi spus-o Traian Băsescu. Şi fiindcă aşa este. Iar eu am făcut această dezvăluire cu mult înainte de Băsescu. Deci, în calitatea pe care a avut-o sau poate încă o mai are, Victor Ponta a avut, cum este şi firesc, o serie întreagă de colegi. La fel cum el nu a putut fi invizibil după recrutare şi în perioada de instruire, nici alţii nu au fost invizibili. Iar dintre aceştia, unii sunt în politică. Ca şi Victor Ponta. Şi unii sunt chiar în PSD.
Aşa că Victor Ponta ştie ce spune. Dar nu spune despre cine spune. Şi aceasta am să o fac eu. De îndată! Victor Ponta se referă, în primul rând, la Valeriu Zgonea. Acoperit SRI. Şi care vrea să vină la butoanele PSD. Fiind susţinut, în acest scop, chiar de principalul serviciu de informaţii al ţării. Fiind chiar împins către acest obiectiv.
Şi, de acolo, din ochiul ciclonului, Victor Ponta a decis să lovească. Există doar o singură problema. Aceea că asemenea vorbe, nefiind simple palavre, trebuie explicate în detaliu. Chiar de către Ponta. Cu asemenea acuzaţii, nu te joci. Nu se poate juca nimeni. Şi, cu atât mai puţin el. De aceea, cred că trebuie făcut un front comun. Victor Ponta trebuie forţat să spună ce ştie. Nu doar cât vrea el să se ştie. Acum este momentul. Trebuie ruptă pisica. (Sorin Roșca Stănescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998