CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Victor Ponta si-a luat un cronometru

0 comentarii / 1576 vizualizări / 14 august 2013

Intors din concediu, Victor Ponta si-a reluat un obicei asumat recent. Ii numara lui Basescu zilele. Indiferent ce face acesta, premierul se multumeste sa consemneze trecerea timpului. Precizand ca are loc o numaratoare inversa la capatul careia locatarul de la Cotroceni va fi un om sfarsit. Aparatinand trecutului. Si un trecut nu prea curat, de vreme ce tocmai l-a acuzat, cat se poate de explicit, ca a fost un securist.

Si nu un securist oarecare. Basescu, in viziunea lui Victor Ponta, nu este pleava. Nu a indeplinit un rol obscur, de simplu informator. Fortat prin santaj ori momit, cu mici avantaje, pentru a se plasa, sau a mima ca o face, de partea celei mai represive institutii pe care i-a daruit-o Moscova Romaniei. Nicidecum. Atunci cand Ponta il acuza pe Basescu ca a fost securist, scrasneste din dinti si se gandeste la tot ce poate fi mai rau. La individul dotat cu fise de cadre in regula, cu imputerniciri speciale, cu grad si cu un rol cat se poate de bine precizat. La securistul cu vechime se gandeste Ponta. Iar Basescu tace. Cel putin pentru moment. Si lasa cronometrul sa mearga.

Oare atat de simplu se duce batalia dintre Palate, declansata pe ruinele fumegande ale nenorocitului pact de coabitare? Sa se reduca oare aceasta confruntare, intre cel mai in voga politician al momentului, primul exponent de varf al generatiei de dupa 1989 si batranul lup si securist de mare, la un simplu joc al declaratiilor? Sa depinda totul doar de mersul cronometrului? Eu nu cred asta. Traian Basescu nu este personajul care asteapta, impasibil, trecerea timpului si sfarsitul vremii sale. Nu este actorul politic pe care sa-l vedem dandu-se, pur si simplu, cu capul de sticla fiindca asa vrea Victor Ponta. Nu va accepta sa nu se lase bagat in seama, pur si simplu, fiindca presedintele PSD si premierul Romaniei intentioneaza, cel putin declarativ, sa-l ignore.

Ii avertizez pe toti cei care isi imagineaza cum capul presedintelui se balabane intr-o parte si-n alta, hipnotizat de mersul metronomului, ca avem de-a face cu un personaj malefic care si-a pregatit din timp formula de exit. Si-a construit cateva institutii puternice unde dispune de nuclee dure cum sunt serviciile secrete si, in primul rand, SPP sau Curtea Constitutionala sau CSM si asa mai departe, le-a uns cu grija mecanisele si are de gand sa le utilizeze din plin. Nu chiar acum. Mai degraba in vara si toamna anului viitor. Atunci cand, de fapt, toata lumea va participa, intr-un fel sau altul, la o batalie aparent finala. Care ar trebui sa conduca la eliminarea din ringul politic a regimului Traian Basescu.

Ei bine, ii dau o veste trista lui Victor Ponta. Traian Basescu nu are intentia sa se lase dus. Va schimba pur si simplu modelul de razboi. Daca este nevoie chiar si teatrul de razboi. Dar va participa in continuare la impartirea prazii. Are resurse stiute si resurse nestiute. Este foarte departe de a se lasa hipnotizat si paralizat de mersul unui metronom. Aceasta strategie a lui Victor Ponta, de a-i aseza lui Traian Basescu in fata un peret de sticla, lasandu-l sa se dea cu capul de ea, este gresita. Si lipsita de perspicacitate. Indiferent cine i-a inspirat-o. Sau cine stie? Poate ca cine i-a sugerat aceasta strategie lui Ponta joaca in cealalta tabara. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998