CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Victor Ponta si emotia

0 comentarii / 2050 vizualizări / 23 octombrie 2014

Victor Ponta continua sa ramane intepenit la 41%. Conform ultimului sondaj. Nu se misca nici in sus, nici in jos. Ceea ce inseamna ca nu a contat, pana in prezent, nici efortul pe care il face de a castiga, de partea sa, diferite segmente electorale, inclusiv din diaspora, dar nici loviturile pe care i le aplica Traian Basescu, care se comporta ca cel mai important opozant al liderului PSD. Se poate schimba aceasta situatie?

Traian Basescu isi imagineaza ca da. Una din strategiile sale este concretizata in istoria rocamboleasca a ofiterului acoperit. Pana in acest moment, dezvaluirile presedintelui demis de popor, dar batut in cuie la Cotroceni, nu au dat niciun rezultat. Istoria lui 000 nu a avut vreun efect asupra intentiei de vot. E adevarat, presupun ca, Traian Basescu va mai scoate din plic, pe aceasta tema, cateva scenarii. Teoretic, acestea ar putea avea repercursiuni asupra votantilor lui Ponta. Dar nu este sigur. Tocmai din acest motiv, asistam si la un atac, fara precedent, cu tenta clar electorala, al acelei parti din DNA, fidela presedintelui, impotriva liderilor politici, cei mai multi din PSD. Intentia este de a induce in opinia publica, pe de o parte, convingerea ca Victor Ponta patroneaza un partid corupt, care va escalada operatiunea de secatuire a avutiei publice si, pe de alta parte, obiectivul consta in prezentarea sa, respectiv a lui Traian Basescu si ai aliatilor acestuia, ca o alternativa. Intre cele doua linii de atac exista un numitor comun.

Numitorul comun se numeste emotia. Clasat pe primul loc, de multa vreme, in optiunile electoratului si la o distanta relativ mare de contracandidatii sai, Victor Ponta nu poate fi coborat in optiunile populatie decat ca o consecinta a unei puternice emotii colective. O emotie consistenta ar putea fi generata, daca si numai daca, Traian Basescu ar dispune de niste asi in maneca, legati de dubla calitate a lui Victor Ponta, si doar in masura in care acestia asi ar fi nimicitori sau daca teribilul asalt DNA, impotriva liderilor PSD, ar atinge, in termen scurt, o masa critica. O masa critica de natura sa declanseze emotia colectiva.

Numai si numai pe acest fond, Victor Ponta poate fi adus la un punctaj plasat sub 40%, undeva la nivelul coeficientului de convingere al romanilor ca duc o viata mai buna decat in guvernarea anterioara. (Sorin Rosca Stănescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998