CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Victor Ponta solicita demisia ministrului Elena Udrea

0 comentarii / 1324 vizualizări / 21 iunie 2011

Ministrul Dezvoltării și Turismului, am numit-o pe Elena Udrea, trebuie să demisioneze deoarece Bruxelles-ul a sistat acordarea de fonduri europene pentru infrastructura de transport din pricina unor nereguli în contractele deja încheiate cu ministerul pe care îl păstorește, a afirmat președintele social-democrat Victor Ponta, într-un interviu acordat RFI.

”Nu poți să fugi când vine nota de plată”
”Vom cere în mod sigur demisia ministrului, pentru că Programul Operaţional Regional este gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale. Nu poţi să dai tot timpul vina pe alţii, că a fost Vasile Blaga sau altcineva înaintea ta. De doi ani de zile o vedem mereu la televizor pe doamna Udrea tăind panglici pe diverse drumuri şi alte acţiuni de acest gen. Acum când a venit nota de plată nu poţi să te dai deoparte pur şi simplu şi să spui că nu e treaba ta. E foarte clar că Ministerul Dezvoltării a gestionat foarte prost acest program, iar dacă există responsabilităţi individuale, indiferent de unde sunt ele, din partea oricărei persoane, de la Putere, din Opoziţie, din structura tehnică, aceştia trebuie să răspundă, de aceea avem structuri ale statului şi nu va fi din partea USL nici un fel de Opoziţie faţă de acest lucru. Evident că vom cere demisia doamnei ministru, măcar pentru incompetenţă”, susține Ponta.

”CE nu a spus nimic despre Liviu Dragnea”
Totodată, el afirmă că nu are nimic împotrivă să stea la aceeași masă cu secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, în condițiile în care nu există nici o dovadă că aceasta ar fi comis anumite nereguli cu bani europeni la Teleorman. ”CE nu a precizat care sunt aceste probleme. CE vorbeşte de problemele de la minister şi de la ANRMAP, n-a spus nimic de judeţe. Mă simt extrem de inconfortabil că România pierde fonduri europene şi că păstrăm gestionarea acestora la nivel extrem de centralizat şi extrem de politizat”, spune Victor Ponta. Comisia Europeană a întrerupt recent plăţile pentru Axa 2 a Programului Operaţional Regional (POR)-Îmbunătăţirea infrastructurii regionale şi locale de transport, din cauza deficienţelor constatate şi a cerut autorităţilor române să verifice toate contractele de lucrări încheiate cu beneficiarii Axei 2. Printre judeţele vizate s-ar afla Teleorman, Buzău şi Ilfov. (R.Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998