CURS VALUTAR
1 EUR = 4.8922 RON UP | 1 USD = 4.4928 RON UP | 1 GBP = 5.5612 RON UP

Victor Ponta sub dubla comanda

5 comentarii / 7406 vizualizări / 10 septembrie 2014

Candidatul socialistilor, Victor Ponta, dincolo de competitia electorala propriu-zisa, se confrunta cu trei impedimente majore. Care sapa consistent la temelia credibilitatii sale. Este vorba de propriile greseli care, in ultima vreme, sunt in serie si creeaza un fenomen de respingere a candidatului. In al doilea rand, DNA-ul le aplica lovituri nimicitoare unora dintre fruntasii partidului si, in fine, in al treilea rand, intervine in forta Traian Basescu, reducandu-i si mai mult sansele lui Ponta. Toate aceste linii de forta, care converg in mod nefericit pentru candidatul socialistilor, puteau fi evitate. Dar nu au fost.

Declinul credibilitatii lui Ponta in calitatea sa de premier este din ce in ce mai accentuat. Romanii descopera pe zi ce trece ca, rand pe rand, dincolo de cateva reparatii modeste, marile promisiuni lansate de Guvern au ramas neonorate. Multe dintre ele au fost, la timpul lor, simple lovituri de imagine. Si, fireste, cel mai grav fenomen, care intr-un fel este rezultatul si sinteza tuturor balbaielilor Executivului, este recesiunea tehnica in care a intrat Romania si care, in foarte scurt timp, va fi din nou confirmata statistic. Din pacate. In plus, Guvernul pare neputincios la capitolul elaborarii din timp a Legii bugetului pe 2015. Dincolo de rezultatele negative pe care, sub guvernarea Ponta, le inregistreaza in plan economic, extrem de spectaculoase sunt si efectele negative ale unor initiative legislative promovate de Guvern in scop electoral. Cum este, de pilda, ordonanta 45, care are drept scop promovarea turismului electoral si a fraudarii algerilor prin votul multiplu, pe care probabil Curtea Constitutionala a Romaniei o va anatemiza. Sau ultima ordonanta, numarul 55, care deja isi produce efectele, elaborata in scopul racolarii, prin promisiuni si santaj, a alesilor locali. Indiferent ce va face Avocatul Poporului, domnul Victor Ciorbea, aceasta ordonanta, elaborata in scopul de a promova interesele electorale ale PSD, are si numeroase efecte perverse. Care sensibilizeaza opinia publica si ii pot determina pe cetateni, mai ales pe cei astazi nehotarati, sa mearga la vot, pentru a-l dezavua pe Victor Ponta.

Din totalul celor 42 de presedinti de Consilii Judetene, 26 sunt fie condamnati, fie supusi unor procese in urma rechizitoriilor DNA, fie se afla sub ancheta. Cei mai multi sunt reprezentanti ai PSD. Exista si cateva sute de dosare, in diverse stadii, indreptate impotriva alesilor locali si, din nou, cei mai multi apartin PSD. Din cele 4.000 de cauze aflate pe rolul Directiei Nationale Anticoruptie, din nou, cele mai multe ii vizeaza pe demnitarii centrali sau locali ai PSD. Si in fine, la sfarsitul acestei luni probabil, vom asista la un fenomen nemaiintalnit in istoria Romaniei si, in orice caz, unic in Uniunea Europeana. Aproape 20 de inalti demnitari, cei mai multi ministri sau fosti ministri, marea lor majoritate apartinand PSD, precum si mai multi oameni de afaceri care fac parte din clientela politica a acestui partid vor fi supusi, in bloc, unor anchete in care este vorba de fraude de miliarde de euro, in dosarul Microsoft-EADS.

Si in fine, ca un reflex al tentativei de suspendare a sa, presedintele Traian Basescu a anuntat, cu subiect si predicat, ca va face ceea ce, nu cu multa vreme in urma, doar a sugerat ca va face. Este vorba de dezvaluiri grave privind dubla identitate a unor importanti jucatori politici, evident tot din PSD. Asupra acestei amenintari voi insista in cele ce urmeaza.

Cu multa vreme in urma si inainte ca domnul presedinte Traian Basescu sa fi suflat vreo vorba in acest sens, eu am dezvoltat insistent tema dublei identitati a domnului Victor Ponta. Caci, in primul rand, despre el este vorba. Si despre apropiati ai domniei sale. Unii chiar foarte apropiati. Presedintele, utilizand ceea ce stie, afirma, referindu-se la Ponta, ca este inadmisibil ca un candidat prezidential sa se afle sub dubla comanda. Sub comanda partidului sau, dar si sub comanda unuia dintre serviciile secrete. Data fiind varsta lui Victor Ponta, nu se pune problema apartenentei acestuia la vreuna dintre structurile fostei Securitati. Iar daca Victor Ponta face parte dintr-o structura a noii Securitatii, a vreunui serviciu secret, atunci, cel putin in aparenta, domnul Traian Basescu se lupta cu morile de vant. In ce fel ar putea fi discreditat Victor Ponta daca, sa spunem, el ar fi fost racolat de Serviciul de Informati Externe cu mai multi ani in urma, a fost instruit in mod corespunzator, incadrat intr-o diviziune speciala si a primit si a indeplinit unele misiuni care, evident, nu puteau leza libertatea sau demnitatea cetatenilor romani? Se vor grabi multi sa spuna ca domnul Ponta este un patriot, la fel cum cei mai multi cetateni ai Federatie Ruse considera ca Vladimir Putin si-a servit cu cinste tara in calitate de spion KGB la Berlin. De ce ar pierde, in aceste conditii, voturi Victor Ponta? Si nu cumva insusi presedintele va cadea in propria sa cursa, avand in vedere faptul ca tocmai se pregateste sa divulge secrete de stat?

Sa incerc sa raspund la cele doua intrebari. Evident, depinde ce fel de misiuni a indeplinit domnul Victor Ponta. Daca, sa zicem, in timp ce facea practica la Uniunea Europeana, l-a spionat pe procurorul sef Carla del Ponte si a dat rapoarte despre activitatea acesteia, nu am nici cea mai mica indoiala ca efectul unei asemenea dezvaluiri asupra partenerilor nostri externi este bulversant. Iar reactiile nu vor intarzia sa apara. Dar de ce l-ar sensibiliza un asemenea lucru pe votantul roman? Din simplul motiv ca, aflat intr-o asemenea ipostaza, domnul Victor Ponta a incalcat legea atunci cand a devenit politician, a ocupat o serie de functii in partid si in stat, declarand sub semnatura ca nu a facut si nu face parte din niciun serviciu secret. O asemenea incalcare a legii este o fapta penala. E adevarat ca si daca s-ar fi deconspirat, tot fapta penala se chema ca e. Asa ca, personal, intr-o asemenea situatie, pentru a se proteja si a proteja si serviciul secret din care face parte, ar trebui sa se abtina sa intre in politica. Dubla comanda este nu numai imorala, ci si ilegala. Prin urmare, presedintele Traian Basescu il poate impinge pe Victor Ponta catre un dosar penal. Si pentru ca el insusi sa nu fie acuzat ca a deconspirat un agent al unui serviciu secret, va apela, asa cum a spus, la justitie. Iar justitia va trebui sa se pronunte. Daca Ponta a fost sau nu a fost. Daca Ponta ese sau nu este. In felul acesta, Traian Basescu loveste, spalandu-se in acelasi timp pe maini. Intr-un fel nu pot scapa de senzatia ca presedintele se arunca in hau, tinandu-l intr-o imbratisare stransa pe Victor Ponta.

Cam la asa ceva ma gadeam eu cand afirmam, si afirm in continuare, ca nu cred ca domnul Victor Ponta va mai candida la aceste alegeri prezidentiale. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

  1. Tu vorbesti, securila? Nici nu mai stii sub cate comenzi esti.

  2. Tom. Well done man. Did you use the Google Street View to see this petrol statoin?This petrol statoin has been there for as long as I can remember. During the 10 months that I served as platoon commander in 30 SCE Mandai Camp in the 70’s, I used to pass by it frequently. Of course, at that time the surrounding was very different. Before the construction of the BKE, this stretch of road was quite busy. Now it is very quiet.

  3. Harder than I expected, esaiceplly toward the end. Here’s my try at it.Alex Benton couldn’t deny everything Frank Guthrie had insinuated. John’s kid likely mentioned numbers or private quips rashly stated. That undermined various witnesses’ Xanax yanking zealotry.

  4. MrbrownPosted on June 8, 2013 at 9:20 amThat is a good question. I think it would be for svraeel reasons. 1. This is an overview of the Old Testament it can be used to build a outline for all the depth of the Old Testament2. The book that is provided at the event will be a handy guide to use a reference as she dives deeper into the Bible.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998