CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Victorie la scor: FIDESZ a obtinut majoritatea in parlamentul ungar

0 comentarii / 1524 vizualizări / 12 aprilie 2010

Principalul partid conservator din Ungaria, Fidesz, şi aliatul său creştin-democrată KDNP au obţinut 52,76 la sută din voturi în primul tur al alegerilor generale, conform rezultatelor preliminare prezentate după încheierea numărării tuturor buletinelor de vot, relatează MTI.

Partidul Socialist s-a clasat pe locul al doilea, acumulând 19,3 la sută din voturi. Formaţiunea naţionalistă Jobbik a obţinut, conform Mediafax, 16,7 la sută din voturi, iar cea ecologistă Politica Poate Fi Diferită (LMP) 7,43 la sută. De asemenea, Forumul Democratic a fost sprijinit de 2,65 la sută din alegători, cu mult sub pragul electoral de 5 la sută. Viktor Orban, lansat în cursă pentru ocuparea funcţiei de premier după victoria Fidesz, le-a transmis susţinătorilor săi că ungarii au votat pentru viitorul Ungariei şi că au pus capăt unei perioadă de eşecuri. „Voi ocupa cea mai importantă funcţie din viaţa mea”, le-a spus Orban, nominalizat de partidul Fidesz ca premier, susţinătorilor care s-au adunat în centrul Budapestei.
Orban a precizat că rezultatul alegerilor, pe care l-a calificat drept „istoric” şi suficient pentru formarea Guvernului, nu reprezintă o victorie pentru Fidesz, ci pentru toţi cetăţenii ungari şi marchează sfârşitul unei perioade de eşecuri ale socialiştilor. Potrivit acestuia, cetăţenii vor locuri de muncă, ordine şi securitate.
Attila Mesterhazy, plasat pe primul loc pe lista socialiştilor aflaţi la putere, l-a felicitat pe Orban pentru victoria obţinută de Fidesz.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998