CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

”Vidanjorul” clasei politice sfirseste in hazna

16 comentarii / 12064 vizualizări / 20 septembrie 2019

Magistrații Curții de Apel București au constatat, azi, că fostul președinte al României, Traian Băsescu, a fost colaborator al Securității. Traian Băsescu a făcut poliție politică și a adus prejudicii unor nevinovați prin turnătoriile sale. Și totuși, mai bine de 20 de ani, el a susținut contrariul, ba chiar s-a erijat în moralist al nației, punînd la zid diverse persoane aflate, sau bănuite de a se fi aflat în situații similare. Critic feroce al altor politicieni suspectați de legături cu fosta Securitate, denunțător al comunismului, angajat în lupta pentru asanarea clasei politice de elemente imorale, fostul președinte este, în fine, dat el însuși în vileag ca turnător odios. Să ne amintim cîteva momente antologice din filmul ”Cum am turnat la Securitate”, interpretat de Traian Băsescu, așa cum au fost consemnate de presa vremii:

Marți, 25 aprilie 2000
Băsescu îl acuză pe Meleşcanu de legături cu fosta Securitate

Vicepreşedintele PD Traian Băsescu a declarat, marţi, Mediafax că preşedintele ApR, Teodor Meleşcanu, nu are dreptul să revină la putere după ce, înainte de revoluţie, a ”servit”, prin funcţia pe care o deţinea în cadrul Ministerului de Externe, o politică ”antinaţionalistă”, iar după 1990 a participat la negocierea unui tratat ”păgubos” cu fosta URSS şi a fost ”implicat” în discuţiile privind instalarea unui fir direct între Kremlin şi Bucureşti. Băsescu a susţinut că, ”sub aparenţa zîmbetului liniştit”, Meleşcanu încearcă să aducă fosta Securitate „în zona de decizie politică”. Vicepreşedintele PD a afirmat că aplicarea Legii privind accesul la dosarele fostei Securităţi este singura soluţie pentru îndepărtarea din viaţa politică ”a unor indivizi de teapa domnului Meleşcanu”. Băsescu a menţionat că aşteaptă ”cu încredere şi fără emoţie” aplicarea legii privind accesul la fosarele fostei Securităţi.

Vineri, 8 iunie 2001
Băsescu îl dă în judecată pe Vadim pentru că l-a acuzat că a fost turnător

Liderul PD Traian Băsescu a declarat, vineri, că îl va da în judecată pe C.V. Tudor pentru afirmaţia că ar fi fost turnător sau ofiţer de Securitate şi a precizat că nu a avut nici o legătură cu serviciile de securitate.
„Nu îmi este cunoscută nici o unitate militară despre care acesta vorbeşte”, a declarat Băsescu, în replică la acuzaţiile lui Vadim Tudor. „Înţeleg nevoia acestei epave a politicii româneşti să calomnieze şi disperarea lui că tot mai puţini oameni au încredere într-un preşedinte de partid care nu este altceva decît o jalnică trompetă a fostei Securităţi”, a spus Băsescu.

Duminică, 15 februarie 2004
Traian Băsescu îl dă în judecată pe Mugur Ciuvică

Preşedintele PD, Traian Băsescu, îl va da în judecată pe purtătorul de cuvînt al Acţiunii Populare, Mugur Ciuvică, în urma acuzaţiilor acestuia potrivit cărora liderul democrat ar fi fost informator al Securităţii, se arată într-un comunicat al PD.

Miercuri, 17 martie 2004
Băsescu se declară calomniat de acuzația că a turnat la Securitate

Traian Băsescu i-a dat în judecată pe Mugur Ciuvică, purtătorul de cuvînt Alianţei Populare şi Max Bădin, vice-preşedintele aceleiaşi formaţiunii politice, susţinînd l-au calomniat cînd au declarat că a fost „turnător” pentru Securitate, între anii 1978 şi 1989. Miercuri, liderul PD, care nu a fost reprezentat de vreun avocat în faţa instanţei Judecătoriei sectorului 2, a declarat că solicită despăgubiri în valoare de un leu, însă, la intervenţia completului de judectă, care i-a explicat că această sumă nu poate fi plătită, a cerut daune de o mie de lei, sumă care să reprezinte „onoarea domnului Ciuvică”. Audiat de instanţă, Băsescu a precizat în repetate rînduri că nu a colaborat cu fosta Securitate şi cu nici un serviciu secret, argumentînd că la aceeaşi concluzie au ajuns şi membrii CNSAS, în urma audierii sale din anul 2000.

Joi, 19 august 2004
Băsescu: PD nu acceptă pe liste foşti turnători

Pe listele parlamentare ale PD nu vor fi incluşi turnători ai fostei Securităţi, traseişti politici, afacerişti dubioşi şi oameni care nu au avut activitate, pînă acum, în cele două Camere, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele PD Traian Băsescu. El a spus că, pe lîngă criteriul iniţial, legat de cariera politică, celor care vor să candideze din partea PD, pe listele Alianţei, li se vor mai impune un set de criterii recomandate de societatea civilă. Printre aceste criterii, el a enumerat despre relaţia cu fosta Securitate.
„Vom avea o atitudine extrem de dură faţă de cei care au fost turnători”, a explicat liderul PD. El a precizat că toate organizaţiile judeţene vor cere, la CNSAS, informaţii despre democraţii care vor să candideze. Băsescu a spus că situaţia foştilor ofiţeri de Securitate va fi dezbătută, de la caz la caz.

Luni, 14 februarie 2005
Băsescu, despăgubit de justiție pentru că a fost făcut turnător

Max Bădin şi Mugur Ciuvică rămîn achitaţi în procesul de calomnie cu Traian Băsescu, despre care au susţinut că a fost informator al Securităţii, Tribunalul Bucureşti menţinînd, luni, decizia instanţei inferioare, care cuprinde şi plata de despăgubiri şi cheltuieli de judecată de către cei doi. Instanţa Tribunalului Bucureşti a respins recursul lui Mugur Ciuvică împotriva sentinţei Judecătoriei Sectorului 2 ca nefondat şi a admis, pe latură civilă, recursul formulat de Traian Băsescu. Astfel, instanţa a hotărît ca Mugur Ciuvică să-i plătească lui Traian Băsescu daune în valoare de 500 de milioane de lei, plus încă 25 milioane de lei reprezentînd cheltuielile de judecată ale actualului preşedinte la judecata de fond, dar şi la recurs.

Joi, 17 februarie 2005
Băsescu vrea deconspirarea fără menajamente a colaboratorilor Securităţii

Preşedintele Traian Băsescu s-a pronunţat, miercuri seara, într-o emisiune transmisă de Antena 1, în favoarea „deconspirării totale, fără menajamente” a colaboratorilor fostei Securităţi, chiar dacă vor fi „pierderi colaterale”. Şeful statului a spus că nu ştie dacă CNSAS a început să preia din arhiva aflată la SRI. El a adăugat că problema deconspirării celor care au colaborat cu fosta Securitate va trebui discutată în pirma şedinţă a CSAT, care va avea loc la sfîrşitul lunii februarie. „Vreau să evaluăm ce înseamnă această deconspirare totală, care sînt pierderile colaterale. Pînă la urmă s-ar putea să fim nevoiţi să ne şi asumăm nişte pierderi colaterale, s-o facem, să terminăm odată cu bîlciul”, a precizat Traian Băsescu.

Sâmbătă, 25 martie 2006
Băsescu: Dosarele predate CNSAS conţin multe surprize despre politicieni

Dosarele predate CNSAS vor conţine foarte multe surprize privind politicieni care au colaborat cu fosta Securitate, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, preşedintele Traian Băsescu. „Vor fi foarte multe surprize în cele 1,3 milioane de dosare predate CNSAS din câte mi s-a spus. Este imposibil să nu fie surprize în 1,3 milioane de dosare care au fost considerate secrete, printre care se află şi dosare de politicieni”, a afirmat şeful statului.

Marți, 15 august 2006
Băsescu despre acuzaţiile că a turnat: „Am făcut ce a trebuit să fac”

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la Eforie Sud, că a făcut „ce a trebuit” să facă, în replică la acuzaţiile liderului PC, Dan Voiculescu, conform cărora şeful statului ar avea dosar de colaborare cu Securitatea. Întrebat de ziarişti despre declaraţiile lui Voiculescu, preşedintele Băsescu a răspuns: „Hai, lasaţi-mă!…Am făcut ce a trebuit să fac”.

Vineri, 1 septembrie 2006
Băsescu cere ziariştilor să nu încerce să îi fabrice dosar, împreună cu politicieni lichele

Preşedintele Traian Băsescu i-a acuzat, joi seară, pe ziariştii care participau la o emisiune televizată, că încearcă să îi fabrice un dosar de securitate, împreună cu „politicieni de nimic, aşa-zis ţărănişti, de fapt, nişte lichele”. „Văd că Biblia dumeavoastră este fosta Securitate. Încercaţi, cu tot soiul de registre, să îmi fabricaţi un dosar. Încercaţi să fabricaţi dosare împreună cu politicieni care nu înseamnă nimic, care nu au făcut niciodată nimic, aşa-zişi ţărănişti, de fapt, nişte lichele”, a spus Băsescu, într-o intervenţie telefonică la o emisiune transmisă de Realitatea Tv, la care invitat era Aurelian Pavelescu, membru PPCD, fost membru PD. „O întreagă clasă politică încearcă să îmi fabrice un dosar”, a adăugat Băsescu. Băsescu a precizat că din promoţia din care a făcut parte la Institutul de marină, în anii ’70, au făcut parte 60 de absolvenţi. „Sunt uşor de găsit, e uşor de aflat dacă aş fi fost turnător”, a spus şeful statului.

Vineri, 1 septembrie 2006
Băsescu: Problema cu dosarul meu este că nu există

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că dosarul său de Securitate nu există şi că, de-a lungul timpului, după 1990, s-au făcut cinci solicitări la serviciile secrete, de a i se găsi dosarul.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Şcoala de vară a tineretului PD, că nu are dosar de Securitate. „Problema cu dosarul meu este că nu e!”, a spus şeful statului, adăugând că are sentimentul că ar fi oameni care ar vrea să îi facă acum un dosar. „Nu am avut niciodată un angajament către Securitate, nu am scris niciodată un rând despre nimeni”, a spus şeful statului, cerând ca, dacă cineva îi găseşte „o foaie” scrisă de el la Securitate, să o facă publică. „Tot timpul am spus că am ştiut de Securitate, am avut contact cu ea prin natura meseriei mele, dar nu am colaborat cu Securitatea. Nu am făcut informări şi nu am avut angajament”, a susţinut Băsescu.

Vineri, 11 ianuarie 2008
Scandalul Nicolai și o mapă profesională întocmită de Securitate

Vicepresedintele PNL Norica Nicolai a anuntat, vineri seara, ca nu renunta la nominalizarea pentru functia de ministru al Justitiei pe motiv că ar avea o mapă profesională necorespunzătoare si l-a acuzat pe presedintele Traian Basescu de comportament nedemn pentru un barbat si abuziv pentru un sef de stat.
„Cand m-am inscris in PNL, am facut-o cu ferma convingere ca impreuna trebuie sa actionam pentru a face uitate ororile unui sistem opresiv. In aceasta seara mi-am amintit de cele mai urate vise ale mele de copil, de anii 1950-1960. Am crezut ca astazi nu mai exista oameni care se substituie legii si care cred ca reprezinta legea. In aceasta seara, Traian Basescu a incercat sa readuca Romania la acei ani de cosmar”, a declarat Norica Nicolai. Ea a adaugat ca s-a simtit anchetata de fosta Securitate, pentru ca asa-zisa mapa profesionala era elaborata de organele de securitate. „Traian Basescu ne-a dovedit ca fosta Securitate a supravietuit, fiind un colaborator de nadejde al presedintelui Romaniei. El este cel care a vazut asa-zisele dovezi, el este cel care a judecat si el este cel care a dat verdictul. Orice alta opinie este interzisa”, a adaugat vicepresedintele liberal.

Joi, 7 februarie 2008
Basescu: 25% dintre magistrati sunt din fosta Securitate

Presedintele Traian Basescu l-a primit, joi, la Cotroceni, pe Vasile Paraschiv, erou anticomunist, la inceputul discutiilor seful statului spunand ca 25% din magistrati sunt din fosta Securitate.
Vasile Paraschiv i-a inmanat presedintelui un „proiect de lege” intocmit chiar de el, mentionand ca prin acest document propune ca ofiterii de securitate sa fie obligati „sa marturiseasca tot adevarul in fata propriilor lor victime si/sau in fata justitiei”. Basescu l-a intrerupt pe Paraschiv, razand, si a spus: „Daca va uitati la declaratia Germinei Nagat de astazi (joi – n.r.), constatati ca trebuie sa marturiseasca ei in fata lor. 25% din magistrati sunt din fosta Securitate”.

Joi, 25 iunie 2009
Băsescu, deranjat, la Sulina, de un reporter Antena 3: „Având patron turnător, ce să-i faci? „

Preşedintele Traian Băsescu s-a arătat deranjat, joi, la Sulina, de faptul că o ziaristă a postului Antena 3 a ţinut microfonul îndreptat spre el în timpul în care se deplasa spre elicopter pentru a pleca din localitate, şeful statului spunând chiar: „Dar având patron turnător, ce să-i faci?”. După ce a participat la o discuţie cu copiii din Transnistria aflaţi într-o tabără din localitate, şeful statului, alături de delegaţia care l-a însoţit, a mâncat la un restaurant. Apoi Băsescu s-a îndreptat, pe una din străzile din oraş, spre elicopter, pentru a pleca. În timpul acestei deplasări spre elicopter, el a fost firmat de cameramanii prezenţi, iar o jurnalistă a postului Antena 3 a ţinut microfonul îndreptat spre şeful statului, pentru a înregistra discuţiile acestuia cu localnici şi cu oficialităţile din zonă. Observând acest lucru, Băsescu i-a spus unui ofiţer SPP, care îl însoţea: „Dacă tot megi aşa ţanţoş, ia-o pe fata asta şi du-o, că ăştia sunt mai răi ca fosta Securitate, să audă ce discuţi cu nevasta… Dar având patron turnător, ce să-i faci?”.

Sâmbătă, 8 ianuarie 2011
Băsescu și turnătorul ”Porumbacu”

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, sâmbătă, că îi cere lui Traian Băsescu ca în 48 de ore să aducă clarificări sau probe legate de eventuala colaborare a actualului preşedinte al liberalilor cu Securitatea, menţionând că în caz contrar devine clar că şeful statului este „laş ca un turnător”. „Îi cer oficial preşedintelui Traian Băsescu ca în termen de 48 de ore să spună clar, în condiţii de audienţă publică egale cu cele avute când la lansat insinuarea, ce are de spus. Dacă domnia sa deţine probe indicii, care nu sunt la CNSAS, le are acasă, în vreun seif, să le producă. Dacă nu asta a vrut să spună, confundă numele păsărilor sau era puţin surmenat, să precizeze”, a arătat Antonescu. „Nu vreau scuze faţă de mine. Vreau, pentru toţi românii interesaţi de cine îi conduce, care nu sunt râme, să ştie foarte clar dacă liderul PNL a fost informator al Securităţii sau, dacă în lipsa acestor precizări sau dovezi, suntem conduşi de un preşedinte care se comportă ca o servitoare proastă şi mahalagioacă ce vorbeşte fără noimă prin oraş”, a adăugat Antonescu. Preşedintele Traian Băsescu a catalogat, joi, la TVR 1, drept „admirabilă” alianţa dintre PNL şi PC, vorbind despre „Felix cu Porumbacu, Porumbelul (…) cu domnul Crin Antonescu”. .

Vineri, 20 septembrie 2019
Verdictul Curții de Apel: Băsescu a făcut poliție politică

Magistrații Curții de Apel București au admis acțiunea Consiliului Naţional Pentru Studierea Arhivelor Securităţii (C.N.S.A.S.) și au constatat calitatea de colaborator al Securității în privința fostului președinte al României Traian Băsescu. „Admite acţiunea. Constată calitatea de colaborator al Securităţii în privinţa pârâtului Băsescu Traian”, se arată în minuta judecătorilor Curții de Apel București. Fostul președinte poate face recurs la decizia magistraților în 15 zile de la comunicare, recursul putând fi depus tot la Curtea de Apel București. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

16 Comentarii

 1. Basescu n-a fost securist, Iohannis nu a folosit acte false pentru case.

 2. A spune că Băsescu a fost turnător la Securitate este ca și cum ai spune că Napoleon a fost soldat în armata franceză.

 3. Erau pe aici niste fani de-ai lui Traian! Nici o reactie de la ei? Se simt tradati? Nu se poate! Cum? Ii dati cu piciorul lui Petrov, pardon Traian? Nu aveti caracter! Cu el pana la moarte! P. S pt ASD, tot psdul e de vina ca Basescu a turnat!

 4. Intelectualii lui Basescu ? Turnatori ? Securisti ? Liiceanu ? Plesu ? TRU ?

 5. Dar cu Tismaneanu care a colaborat (mai colaboreaza?) cu KGB-ul cum ramine ?

 6. Direcția a IV-a avea atribuții similare cu cele ale Direcției de Contraspionaj, numai că avea atribuții la nivelul forțelor armate. Principala sa misiune era aceea de a identifica și neutraliza spionajul sovietic.De cand contrainformatiile militare reprezinta securitatea ?Mi-a placut termenul „turnator odios „!Furtuna intr-un pahar cu apa !Ce statut avea academia in 1973?Nu cumva militar ?

 7. Petrov l-a atacat tot timpul pe Felix. Justiția s-a pronunțat: Petrov a fost informator, Felix nu prea. Acum ar trebui să se întâmple unele lucruri: să nu mai primească pensie ca fost preşedinte, să elibereze vila din Gogol, să nu mai beneficieze de paza SPP. De asemenea, ar tebui să-i restitue dlui Ciuvică echivalentul a 500 milioane lei vechi, bani pe care i-a câştigat în instanță.
  Institutul de Marină era ca şi astăzi o instituție de învățământ CIVILA. Iar contrainformațiile militare erau securişti detaşați în unitățile militare.
  Poate că era naiv la 21 ani şi a semnat cu pseudonim, dar în timp a depăşit stadiul de informator. Când era la Anvers, era membru deplin.

 8. Adica ceea ce stiam de foarte mult timp! Dar asta nu a facut ca tampitii ( multii tampiti cu creier de molusca) sa il voteze cu sarg…O pleiada de sicofanti( sau slugi cu staif de pseudo-intelectual) de genul liiceanu, patapievici, pkesu, cartarescu, tismaneanu l-au lins cu drag pe stapanul ce i-a rasplatit regeste…O tara de idioti cu pretentii…Un paleolog tern si limbut demn de mila…un iepure de biblioteca scapat in piata publica!

 9. FELIX A FURAT DR LA UN POPOR CARE SPREAD A VA TRAI MAI BINE INTR UN ALT
  REGIM.BASESCU AR TREBUI ACUZAT DE UN TRIBUNAL MILITAR DACA SE CONSIDER A CA A GRESIT.DE PE MARGINE SI DUPA 30 DE ANI ORICE PROST SE BAGA IN SEAMA !

  • du-te ma-n-plm la scoala inca vreo 30 de ani, poate reusesti sa scrii 2-3 cuvinte romanesti

 10. Penibil pt. Toti ROMANII.. O SITUATIE JENANTAin care am fost pusi prin dezinformare..VOTAT DE 3 ORI DIN 4 .sau aproape 3 ori..sa vedem peste vreo 7 8 ani cu ce ne v a umple timpul KLAUS

 11. Ramane cel mai eficient in TOT CE A Avut de facut…primar general al capitalei,fiu al parintilor sai,sot,parinte,ministru al transporturilor,presedinte al ROMANIEI,ACUM SENATOR EUROPEAn,!!!!! VOR SAU NU VOR ROSCA STANESCU,VOICULESCU,NASTASE SI CE GUNOAIE (PIETRICELE IN PANTOFI!!!)….

 12. Ramane cel mai eficient in TOT CE A Avut de facut…primar general al capitalei,fiu al parintilor sai,sot,parinte,ministru al transporturilor,presedinte al ROMANIEI,ACUM SENATOR EUROPEAn,!!!!! VOR SAU NU VOR ROSCA STANESCU,VOICULESCU,NASTASE SI CE GUNOAIE (PIETRICELE IN PANTOFI!!!)…….multumim,,,vidanjorului,,SUSNUMITILOR…si mai sunt,o droaie de vidanjat!!!!!

  • Vasilica esti bărbat ! Ai coae! Imi place ca ti-l asumi pana la capat! Jos palaria!

 13. Hai sa admitem ca aceasta directie de contrsinformatii ar fi infara fostei securitati ( o anomalie!!!) Si atunci aici iti poti turna colegii? Asta e esenta!!!

 14. Unii ori sunt prosti, ori fac pe prostul! Și pe colegii de la institut i-a „turnat”, fără ca aceștia să fie în echipajul camerei sale!
  Asemenea distrugeri de destine, în economie și în viața socială, nu au făcut ultimii 6 șefii de stat, cumulat.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998