CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Videanu: Dupa alegeri, PNL o sa iasa din USL

0 comentarii / 1494 vizualizări / 21 septembrie 2012

Puterea şi opoziţia actuală trebuie să găsească „o soluţie de coabitare”, dacă nici USL şi nici ARD nu obţin 50% plus unu la parlamentare, a declarat, la RFI, liderul PDL Adriean Videanu, susţinând că PNL va ieşi din USL după alegeri şi că nu exclude un guvern de uniune naţională, deşi şansele sunt mici.

„Ar trebui să depăşim discursurile politicianiste. Uitaţi-vă la ceea ce se întâmplă: în momentul în care cineva vine cu o iniţiativă, ceilalţi, din cealaltă tabără, singurul argument e, scuzaţi-mi expresia, «ba pe-a mă-tii!». Nu se poate trece la un alt mod de a face politică decât printr-o dezbatere foarte serioasă a soluţiilor cu care vin partidele politice”, a spus fostul ministru, citat de RFI, potrivit Mediafax.

Videanu consideră că „trebuie să se polarizeze opţiunile de dreapta şi de stânga”. „Mie mi se pare total împotriva cursului firesc alianţa PSD-PNL. Este o alianţă de conjunctură, care a fost o alianţă îndreptată împotriva PDL-ului şi a preşedintelui Traian Băsescu, fără nici un fel de fundament comun. De aceea, eu cred că o clarificare pe dreapta şi stânga după alegerile parlamentare este necesară şi utilă evoluţiei politice a României”, explică preşedintele interimar al PDL Bucureşti.

Întrebat dacă asta ar presupune ca PNL să iasă din USL, Adriean Videanu a răspuns: „Eu cred că acest lucru se va întâmpla. Nu cred că PNL-ul poate coabita cu PSD-ul, dat fiind opţiunile total diferite sau viziunile total diferite din punct de vedere al principiilor şi valorilor politice. Nu cred că ura împotriva PDL-ului şi a preşedintelui Traian Băsescu îi mai poate ţine uniţi după alegerile parlamentare”.

Întrebat dacă ia în calcul un eventual Guvern de uniune naţională USL-PDL, după alegeri, Videanu a răspuns: „Mi-e greu să cred acest lucru. Poate fi, n-aş exclude acest lucru, o perioadă de timp, o înţelegere între partidele politice, astfel încât pe un program negociat de un an, doi ani de zile, să se poată ajunge la o formulă de coabitare. Nu exclud nici acest lucru. E puţin probabil, recunosc, să se întâmple acest lucru, datorită orgoliilor care-i macină foarte mult pe politicieni, dar cred că cea mai bună soluţie ar fi o separare pe stânga-dreapta”.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998