CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Viktor Orban, anunt teribil: ”4 milioane de afgani vin spre Europa”

1 comentariu / 1865 vizualizări / 9 septembrie 2021

Premierul Ungariei, Viktor Orban a avut ieri o întrevedere de urgență cu premierul Serbiei, Ana Brnabic, pentru a stabili măsuri comune de stăvilire a valului de migranți din Afganistan, cca.4 milioane fiind deja pe cale să o facă, potrivit liderului ungar.

În cadrul conferinţei de presă susţinute în comun, Viktor Orbán a declarat, conform Hirado.hu, că Europa trebuie protejată, deoarece eşecul american din Afganistan a creat o situaţie în urma căreia ar putea apărea un flux de milioane de migranţi, iar dacă acest lucru se va întâmpla pe uscat (ceea ce în opinia sa este cel mai probabil scenariu), Serbia şi Ungaria se vor regăsi într-o poziţie extrem de dificilă.

“Apărăm Serbia, apărăm Ungaria, ne apărăm pe noi înşine. Dar ştim cu toţii că aceşti migranţi nu vor să trăiască în Serbia sau în Ungaria, ci doresc să ajungă în Germania. Astfel că, atunci când ne apărăm pe noi – atât acum, cât şi atunci când am mai făcut-o, de atâtea ori de-a lungul istoriei -, noi apărăm Europa. Şi vom face asta chiar dacă nu avem parte de niciun fel de recunoaştere, şi cu atât mai puţin de recunoştinţă”, a spus şeful guvernului de la Budapesta.

Întrebat de presă, prim-ministrul a confirmat că se aşteaptă la o presiune migraţionistă semnificativă: în Afganistan există deja acum o masă de aproximativ 4 milioane de oameni aflaţi în migraţie internă, iar dacă aceştia vor găsi o cale de ieşire şi vor porni la drum, vor tranzita Turcia şi apoi îşi vor face apariţia în Serbia şi Ungaria.

În opinia sa, exemplele din istorie arată că atunci când partea interioară a Europei se afla în pericol, iar Europa trebuia protejată, “nu s-au grăbit niciodată să ne ajute”, ci ne-au desemnat o zonă de tampon. “Asta au făcut timp de secole întregi. Şi nu văd niciun semn că acest mod de gândire s-ar fi schimbat”, a punctat premierul.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. […] Brnabic, discuția fiind axată major pe problema refugiaților afgani. După întrevedere, Orban a comunicat deschis că migranții afgani ridică probleme serioase în estul Europei, poarta lor de intrare spre […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998