CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Viktor Orban – directa in barbia lui Zelenski cu mina UDMR

5 comentarii / 4030 vizualizări / 6 iulie 2022

Astăzi, în cadrul reuniunii Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), a fost votat un proiect de rezoluție conform căruia acțiunile militare ale Rusiei împotriva populației ucrainene vor fi considerate crime împotriva umanității. O rezoluție în care Viktor Orban a strecurat cu mîna UDMR un amendament care va crea autorităților ucrainene probleme incomensurabile în privința tragerii la răspundere a rușilor.

Deputatul Hajdú Gábor, reprezentant al UDMR la Adunarea Parlamentară a OSCE, a declarat că, inițial, textul rezoluției condamna actele de violență doar din orașele Bucha și Borodyanka, însă, prin amendamentul depus de UDMR, au fost incluse toate orașele unde s-au comis acte de violență împotriva populației din Ucraina.

”Conform dreptului internațional, atunci când crimele, exterminarea, deportarea sau transferul forțat de populație, pedeapsa cu închisoarea, tortura, formele grave de violență sexuală, persecuția, dispariția forțată a persoanelor, sunt comise pe scară largă împotriva populației civile, sunt definite drept crime împotriva umanității. Aceste acte au fost comise de soldații ruși în multe regiuni din Ucraina. Din acest motiv, am cerut includerea termenului de crimă împotriva umanității în rezoluția OSCE”, a declarat Hajdú Gábor, conform unui comunicat al formațiunii.

Inițial, proiectul se limita doar la a eticheta drept o ameninţare încălcările de drepturi comise de Federaţia Rusă,”care pun în pericol unitatea, suveranitatea şi integritatea teritorială nu numai a Ucrainei, dar şi a altor state vecine, precum şi securitatea tuturor statelor participante la OSCE”.

Cum se explică faptul că amendamentul aparent împotriva rușilor vine din partea unui partid arondat premierului ungar, Viktor Orban, cel mai apropiat de Kremlin lider din UE?

Simplu: în fapt, amendamentul UDMR va crea probleme imense Ucrainei, pentru că introducerea în rezoluție a conceptului de crime împotriva umanității, care sunt grave și imprescriptibile, va obliga Ucraina să deruleze anchete oficiale ample și minuțioase.

Și nu doar atît, dar ea va fi obligată să prezinte probe nu din două, ci din toate – zeci și sute – localitățile implicate în război. Operațiune care va implica timp îndelungat și va reclama resurse și cheltuieli imense. În egală măsură, dacă ucrainenii nu vor prezenta probele clare ale atrocităților din toate acele localități pe unde au trecut rușii, acuzațiile lor se vor dilua dramatic, cu pierderi serioase de imagine la nivel internațional. (B.T.I.)

foto: stiri.md

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

 1. Eu mai vad inca o posibilitate.

  Dar crimele impotriva umanitatii comise de ucr*ineni impotriva populatiilor de etnie rusa, romana, maghiara, evreiasca, tatara?

  Romanii din Bucovina nu sunt sub o campanie agresiva de epurare etnica prin trimiterea barbatilor tineri romani la razboi in Donbas in timp ce ucrainenii din est (printre care si barbati) se muta in „gazda” in Bucovina de Nord, in Maramuresul de Nord, in Bugeac la romani si alte zone populate etnic de non-ucraineni?

  Respect lui Viktor Orban, omul actioneaza constant si fara retineri in interesul gintei sale, nu il intereseaza de altii decat de neamul lui.

  • Rapoartele militare ale Armatei române menționează cruzimea paznicilor ucraineni săvârșite asupra evreilor deportați din Transnistria. Falsificatorii istoriei menționează doar că România a fost a doua țară după Germania care este vinovată de holocaustul produs împotriva evreilor. Un guvern românesc ar trebui să impună Ucrainei să-și ceară oficial scuze pentru toate acțiunile criminale săvârșite împotriva poporului român. Apoi, acel guvern românesc ar putea să stea la aceeași masă de negocieri cu saltimbanci precum Zelenski. Concluzia este că ungurii știu ce vor, spre deosebire de români.

  • .Crima savarsita de ucrainienii stalinisti in aprilie 1941 impotriva romani nu se va prescrie. Aceasta crima obliga umanitatea sa inteleaga bestialitatea ucrainiana. Si atunci ca si acum rusii au fost scosi in fata pentru a ascunde de catre creatorul Ucrainei de azi, Stalin bestialitatea ucrainienilor. https://www.digi24.ro/special/campanii-digi24/23-august/masacrul-de-la-fantana-alba-in-aprilie-1941-trupele-nkvd-au-ucis-3-000-de-romani-107970

   • Am fost anuntata de facebook ca dovada atasata de mine comentariului, dovada reala care argumenteaza criminalitatea ucrainiana este interzisa pe facebook.

 2. Nu cred, aici nu cred. Treaba daca ramanea doar pt Bucha era super simplu pt rusi, pt ca acolo nu mai trebuia sa demonstrezi nimic, cum ca ar fi o facatura. A fost o prestatie slaba a unei case de productie mediocra. Iar marturia primarului de acolo anuleaza totul.
  Cine zice ca ucrainenii tre sa aduca toate probele? Or sa „faca” si ei ce pot. Ceve, ceva vor strange. Si cu martori de a anumita factura vor merge la tribunalul international si vor trage de par cat pot de cate un caz. Cu trambitele din mainstream-ul mondial se aranjeaza bine, totul e ca si facut. Se rezolva. Ceva, o tinichea de gat o sa agate Rusiei nu se lasa astia.
  Increngatura udmr-orban-rusia este valida cred si destul de vizibila. Totusi cred ca e alta ratiune acolo, care ne scapa.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998