CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9749 RON UP | 1 USD = 4.7214 RON UP | 1 GBP = 5.7597 RON UP

Viktor Orban, observație-cheie: În problema ucraineană, NATO se contrazice pe sine

7 comentarii / 2385 vizualizări / 30 august 2023

Liderul guvernului de la Budapesta, Viktor Orban, atinge un subiect fierbinte în recentul interviu acordat lui Tucker Carlson, care a adunat deja zeci de milioane de vizualizări. Mai precis, Orban remarcă ceea ce el numește o ciudățenie, mai exact modul în care NATO se contrazice pe sine în problema ucraineană și asta, spune el, din cauza politicii americane.

”Ceea ce face NATO este destul de ciudat, pentru că, dacă ne uităm la poziția oficială a NATO ca instituție și alianță, vedem că ei spun exact ceea ce spunem și noi (guvernul ungar n.n.). Deci, nu există implicare (în conflict n.n.) și trebuie făcut totul pentru pace. Aceasta este poziția oficială a NATO. În același timp, NATO spune și că țările membre NATO ar trebui să facă tot ce le stă în putință pentru a sprijini ucrainenii. Prin urmare, trebuie să clarificăm ceea ce se întâmplă în prezent, anume faptul că susținerea și finanțarea ucrainenilor de către politica externă a Statelor Unite nu este politica NATO, ci politica Statelor Unite. Acesta este un mare contrast” a spus Orban.

Și a lansat cu acest prilej și o înțepătură la adresa Washingtonului, afirmînd că ”așa cum stau lucrurile acum, chiar dacă suntem membri NATO și aliați al Statelor Unite, suntem tratați mai rău decât rușii”. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

 1. ungor e in nato si vrea sa joace si cu rusia.

 2. Viki pariază tot ce are pe Trump. Dacă nu-i iese, s-a curățat :)

 3. Lui Orban îi place cum și-a tras Putin teritorii din Ucraina cu pretext etnic. Vrea să viseze și el frumos…

  • cu pretext etilic

   • Iar tu, oligofrenelule? Dai texte de pe oliță?

 4. ,,Si uite asa s-a lasat impresia ca UE ne da banii aia degeaba, ca suntem draguti si frumosi. Dar v-ati gandit de ce ne impune Comisia Europeana diverse ?
  De ce zbaterea de acum că trebuie sa fie marite impozitele si taxele si numai cum vrea Comisia Europeana ? Simplu. Banii aia din PNRR nu ni se fac cadou. Banii aia sunt imprumuturi pe care ni le da UE, iar noi pentru ei executam orice. Am renuntat la multe si renuntam in continuare si asta pentru ca in PNRR au scris: jalonul x, vom face asta … renuntam la …. si UE da y milioane euro. PNRR -ul e de fapt un contract de imprumut in care scrie ca UE ne da bani daca renuntam la …, iar prin intermediul lui s-au impus Romaniei toate ”strategiile mondiale„, cu o obligatie aici, una dincolo. Cei care vorbesc despre ”Agende” sunt catalogati conspirationisti. Insa, ce sa vezi ? In notele de fundamentare ale proiectelor de acte normative ROMANESTI se invoca ”Agenda..”. Daca nu credeti, va atasez extras din Nota de fundamentare a proiectului de HG cu Strategia de va ccina re 2023-2030, cea cu privire la care unii ati zis ca nu va intereseaza ca nu scrie expres OBLIGATORIU in ea. De multe proiecte de acte normative adoptate nu v-a pasat ca nu scria expres termenul OBLIGATORIU in ele si nu stiti sa le cititi ca sa vedeti ”chichitele” bagate: un cuvant ici, o expresie mai incolo, care tot aia va insemna cand vor fi puse in practica ”OBLIGATORIU”. Va mirati de ce eliminarea ”pensiilor speciale” o impunea Banca Mondiala ?
  Tot de aia o impunea, ca este creditor si asa au semnat contractul de imprumut ca sa poata sa impuna ce vrea pentru a isi recupera banii, indiferent de impactul asupra cetatenilor. Cine sunt creditorii reali ai Romaniei ? Care au fost conditiile pentru acordarea imprumuturilor Romaniei ? La ce a renuntat Romania si ce a cedat ca bunuri si putere de decizie cand a semnat contractul de imprumut ? Cand s-au incasat banii imprumutati si pe ce s-au folosit ? Habar nu avem. Nimeni nu ne spune. Ba iese primul Ministru si spune ca el nu a aflat unde sunt 200 miliarde lei. Datoria publica a Romaniei la sfarsitul lui iunie 2023 era de 724,77 miliarde lei, din care 354,266 miliarde lei este datoria generata in perioada 01 ian 2020 – 30 iunie 2023. Unde sunt cei 354,266 miliarde lei ? De ce i-am luat ? Ce s-a facut cu ei ? La ce a renuntat Romania pentru aceste imprumuturi ? Suveranitatea poporului roman a fost VANDUTA prin intermediul acestor contracte de imprumuturi (indiferent ca poarta titlul de PNRR, Acord de imprumut etc).
  De aceea TOTI strainii impun ce vor Romaniei ca si politici publice pe care in mod obligatoriu trebuie sa le implementeze, iar parlamentarii nostri (care cica sunt mandatarii nostri sa ne reprezinte) nu fac altceva decat sa se conformeze. Acum vor să ne majoreze impozitele si taxele pentru ca avem deficit bugetar. Insa, procentul de deficit si impozitele se IMPUN de Comisia Europeana. Care va fi impactul asupra cetatenilor romani ? Putin ii pasa Comisiei Europene. Ea are ”o responsabilitate față de contribuabilii europeni”. Nu credeti? Cititi articolul acesta ca sa vedeti ce s-a discutat in prealabilul vizitei pe care o va face Ciolacu la Bruxelles la sfarstitul saptamanii: https://www.libertatea.ro/…/vesti-rele-de-la-bruxelles….
  Asa ca CIOLACU inainte de toate sa faca bine sa prezinte public situatia cu toate contractele de imprumut incheiate de Romania pentru datoria publica de 724,77 miliarde lei pe care Romania o avea la luna iunie 2023. Sa ne spuna la ce a renuntat Romania pentru banii respectivi si UNDE s-au dus banii ?
  Pentru banii aia imprumutati s-au vandut resursele nationale ale Romaniei sub ”masca” concesiunilor pe 2 lei. Pentru banii aia imprumutati, resursele Romaniei sunt exploatate de straini fara sa plateasca impozite Statului Roman (platesc 2 lei sau deloc, ca li s-au dat ”facilitati fiscale” ca sunt investitori). Pentru banii aia imprumutati noi platim cu varf si indesat: – nu numai taxe si impozite; – platim cu libetatea noastra pentru ca in fiecare lege care se adopta si strategie care se pune in practica prin actele normative ni se ia putin cate putin din viata asta a noastra pamanteasca (putin cate putin din fiecare drept si libertate a noastra fundamentala pana nu o sa mai avem nimic, adica incet incet cate o interdictie sa mai exercitam vreo activitate, cate o interdictie de a mai avea vreo putere de decizie asupra propriului corp, cate o interdictie de a mai putea lua decizii cu privire la proprii copi, cate o interdictie de a mai putea sa cresti ce animal vrei in ograda, cate o interdictie de a mai putea cultiva ce legume si cereale vrei pe terenul proprietatea ta si tot asa). Si uite asa, vom ajunge sa nu mai avem nimic: ca tara si ca om. Toate deciziile le vor lua altii pentru noi si noi ne vom minti ca vin urmatoarele alegeri si vom face rahatul praf. Deciziile nu se mai iau de romani si de reprezentantii alesi ai poporului roman. Deciziile se iau de straini carora putin le pasa de impactul asupra Romaniei si asupra cetatenilor Romaniei. ASTA TREBUIE SA INCETEZE !
  Daca nu veti intelege si nu vom face tot ce putem ca sa stopam asta: NE DUCEM DRACU ca tara si ca oameni !’’
  https://www.activenews.ro/opinii/Av.-Elena-Radu-despre-PNRR-sa-facem-sa-dregem-sa-dam-legi-ca-e-jalonul-x-in-PNRR-sa-renuntam-la-orice-ca-ne-da-UE-bani-184034

  https://scontent.ftsr1-2.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/373041770_10230707614582366_1083759352944266035_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=EgAXosARF1UAX9t1jFd&_nc_ht=scontent.ftsr1-2.fna&oh=00_AfAnfrkPqsM-GAlCQEEzzgwhTt2MJ7EaBxv2t7SM6Cv_5A&oe=64F4F342

 5. Aceasta este INALTA TRADARE !

  Tradatorilor CRIMINALI de la Cotroceni, Palatul Victoria Bolshevismului si Palatul Parlamentului Penal Criminal Tradator si jefuitor, cel mai mare ziarist roman al tuturor timpurilor NECUMPARAT ca ziaristii de azi de Guvernul Criminal, Mihai Eminescu le spune :

  ,,…Panglicari în ale ţării, care joacă ca pe funii,
  Măşti cu toate de renume din comedia minciunii?
  Au de patrie, virtute, nu vorbeşte liberalul,
  De ai crede că viaţa-i e curată ca cristalul?
  … Ne fac legi şi ne pun biruri, ne vorbesc filosofie.
  Patrioţii! Virtuoşii, ctitori de aşezăminte,
  Unde spumegă desfrâul în mişcări şi în cuvinte,
  Cu evlavie de vulpe…
  … Spuma asta-nveninată, astă plebe, ăst gunoi
  Să ajung-a fi stăpână şi pe ţară şi pe noi!
  Tot ce-n ţările vecine e smintit şi stârpitură,
  Tot ce-i însemnat cu pata putrejunii de natură,
  Tot ce e perfid şi lacom, tot Fanarul, toţi iloţii,
  Toţi se scurseră aicea şi formează patrioţii,
  Încât fonfii şi flecarii, găgăuţii şi guşaţii,
  Bâlbâiţi cu gura strâmbă sunt stăpânii astei naţii!
  … Nişte răi şi nişte fameni!
  I-e ruşine omenirii să vă zică vouă oameni!
  Şi această ciumă-n lume şi aceste creaturi
  Nici ruşine n-au să ieie în smintitele lor guri
  Gloria neamului nostru spre-a o face de ocară,
  Îndrăznesc ca să rostească pân’ şi numele tău… ţară!
  … Şi acum priviţi cu spaimă faţa noastră sceptic-rece,
  Vă miraţi cum de minciuna astăzi nu vi se mai trece?
  Când vedem că toţi aceia care vorbe mari aruncă
  Numai banul îl vânează şi câştigul fără muncă,
  Azi, când fraza lustruită nu ne poate înşela,
  Astăzi alţii sunt de vină, domnii mei, nu este-aşa?
  Prea v-aţi atătat arama sfâşiind această ţară,
  Prea făcurăţi neamul nostru de ruşine şi ocară,
  Prea v-aţi bătut joc de limbă, de străbuni şi obicei,
  Ca să nu s-arate-odată ce sunteţi – nişte mişei!
  … Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
  Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
  Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
  Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!’’

  Iar Satanistilor poponari si retardati le spune :

  ,,…Eu nu ţi-aş dori vrodată să ajungi să ne cunoşti,
  Nici ca Dunărea să-nece spumegând a tale oşti.
  După vremuri mulţi veniră, începând cu acel oaspe,
  Ce din vechi se pomeneşte, cu Dariu a lui Istaspe;
  Mulţi durară, după vremuri, peste Dunăre vrun pod,
  De-au trecut cu spaima lumii şi mulţime de norod;
  Împăraţi pe care lumea nu putea să-i mai încapă
  Au venit şi-n ţara noastră de-au cerut pământ şi apă –
  Şi nu voi ca să mă laud, nici că voi să te-nspăimânt,
  Cum veniră, se făcură toţi o apă ş-un pământ…’’
  Europeana ? Simplu. Banii aia din PNRR nu ni se fac cadou. Banii aia sunt imprumuturi pe care ni le da UE, iar noi pentru ei executam orice. Am renuntat la multe si renuntam in continuare si asta pentru ca in PNRR au scris: jalonul x, vom face asta … renuntam la …. si UE da y milioane euro. PNRR -ul e de fapt un contract de imprumut in care scrie ca UE ne da bani daca renuntam la …, iar prin intermediul lui s-au impus Romaniei toate ”strategiile mondiale„, cu o obligatie aici, una dincolo. Cei care vorbesc despre ”Agende” sunt catalogati conspirationisti. Insa, ce sa vezi ? In notele de fundamentare ale proiectelor de acte normative ROMANESTI se invoca ”Agenda..”. Daca nu credeti, va atasez extras din Nota de fundamentare a proiectului de HG cu Strategia de va ccina re 2023-2030, cea cu privire la care unii ati zis ca nu va intereseaza ca nu scrie expres OBLIGATORIU in ea. De multe proiecte de acte normative adoptate nu v-a pasat ca nu scria expres termenul OBLIGATORIU in ele si nu stiti sa le cititi ca sa vedeti ”chichitele” bagate: un cuvant ici, o expresie mai incolo, care tot aia va insemna cand vor fi puse in practica ”OBLIGATORIU”. Va mirati de ce eliminarea ”pensiilor speciale” o impunea Banca Mondiala ?
  Tot de aia o impunea, ca este creditor si asa au semnat contractul de imprumut ca sa poata sa impuna ce vrea pentru a isi recupera banii, indiferent de impactul asupra cetatenilor. Cine sunt creditorii reali ai Romaniei ? Care au fost conditiile pentru acordarea imprumuturilor Romaniei ? La ce a renuntat Romania si ce a cedat ca bunuri si putere de decizie cand a semnat contractul de imprumut ? Cand s-au incasat banii imprumutati si pe ce s-au folosit ? Habar nu avem. Nimeni nu ne spune. Ba iese primul Ministru si spune ca el nu a aflat unde sunt 200 miliarde lei. Datoria publica a Romaniei la sfarsitul lui iunie 2023 era de 724,77 miliarde lei, din care 354,266 miliarde lei este datoria generata in perioada 01 ian 2020 – 30 iunie 2023. Unde sunt cei 354,266 miliarde lei ? De ce i-am luat ? Ce s-a facut cu ei ? La ce a renuntat Romania pentru aceste imprumuturi ? Suveranitatea poporului roman a fost VANDUTA prin intermediul acestor contracte de imprumuturi (indiferent ca poarta titlul de PNRR, Acord de imprumut etc).
  De aceea TOTI strainii impun ce vor Romaniei ca si politici publice pe care in mod obligatoriu trebuie sa le implementeze, iar parlamentarii nostri (care cica sunt mandatarii nostri sa ne reprezinte) nu fac altceva decat sa se conformeze. Acum vor să ne majoreze impozitele si taxele pentru ca avem deficit bugetar. Insa, procentul de deficit si impozitele se IMPUN de Comisia Europeana. Care va fi impactul asupra cetatenilor romani ? Putin ii pasa Comisiei Europene. Ea are ”o responsabilitate față de contribuabilii europeni”. Nu credeti? Cititi articolul acesta ca sa vedeti ce s-a discutat in prealabilul vizitei pe care o va face Ciolacu la Bruxelles la sfarstitul saptamanii: https://www.libertatea.ro/…/vesti-rele-de-la-bruxelles….
  Asa ca CIOLACU inainte de toate sa faca bine sa prezinte public situatia cu toate contractele de imprumut incheiate de Romania pentru datoria publica de 724,77 miliarde lei pe care Romania o avea la luna iunie 2023. Sa ne spuna la ce a renuntat Romania pentru banii respectivi si UNDE s-au dus banii ?
  Pentru banii aia imprumutati s-au vandut resursele nationale ale Romaniei sub ”masca” concesiunilor pe 2 lei. Pentru banii aia imprumutati, resursele Romaniei sunt exploatate de straini fara sa plateasca impozite Statului Roman (platesc 2 lei sau deloc, ca li s-au dat ”facilitati fiscale” ca sunt investitori). Pentru banii aia imprumutati noi platim cu varf si indesat: – nu numai taxe si impozite; – platim cu libetatea noastra pentru ca in fiecare lege care se adopta si strategie care se pune in practica prin actele normative ni se ia putin cate putin din viata asta a noastra pamanteasca (putin cate putin din fiecare drept si libertate a noastra fundamentala pana nu o sa mai avem nimic, adica incet incet cate o interdictie sa mai exercitam vreo activitate, cate o interdictie de a mai avea vreo putere de decizie asupra propriului corp, cate o interdictie de a mai putea lua decizii cu privire la proprii copi, cate o interdictie de a mai putea sa cresti ce animal vrei in ograda, cate o interdictie de a mai putea cultiva ce legume si cereale vrei pe terenul proprietatea ta si tot asa). Si uite asa, vom ajunge sa nu mai avem nimic: ca tara si ca om. Toate deciziile le vor lua altii pentru noi si noi ne vom minti ca vin urmatoarele alegeri si vom face rahatul praf. Deciziile nu se mai iau de romani si de reprezentantii alesi ai poporului roman. Deciziile se iau de straini carora putin le pasa de impactul asupra Romaniei si asupra cetatenilor Romaniei. ASTA TREBUIE SA INCETEZE !
  Daca nu veti intelege si nu vom face tot ce putem ca sa stopam asta: NE DUCEM DRACU ca tara si ca oameni !’’
  https://www.activenews.ro/opinii/Av.-Elena-Radu-despre-PNRR-sa-facem-sa-dregem-sa-dam-legi-ca-e-jalonul-x-in-PNRR-sa-renuntam-la-orice-ca-ne-da-UE-bani-184034

  https://scontent.ftsr1-2.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/373041770_10230707614582366_1083759352944266035_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=EgAXosARF1UAX9t1jFd&_nc_ht=scontent.ftsr1-2.fna&oh=00_AfAnfrkPqsM-GAlCQEEzzgwhTt2MJ7EaBxv2t7SM6Cv_5A&oe=64F4F342

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998