CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9702 RON DOWN | 1 USD = 4.5369 RON DOWN | 1 GBP = 5.7250 RON DOWN

Viktor Orban: Soros și magnații energiei fac profituri de miliarde pe seama europenilor

9 comentarii / 3208 vizualizări / 30 septembrie 2022

Cei de la Bruxelles i-au minţit pe europeni atunci când au spus că sancţiunile nu vor fi extinse asupra energiei şi că acestea vor conduce la încheierea rapidă a războiului din Ucraina, a spus premierul ungar Viktor Orbán, azi, la postul radio Kossuth. Premierul ungar l-a acuzat, totodată, pe George Soros că, alături de alți magnați, face averi imense pe seama facturilor ridicate la energie.

”Companiile energetice sunt cele mai profitabile companii din lume”

”Războiul se prelungeşte, nimeni nu se mai aşteaptă la o încheiere rapidă, însă preţurile au explodat, ceea ce chinuieşte oamenii, iar speculanţii se bucură”, a adăugat Orbán. Începând cu György Soros, marii acţionarii ai companiilor energetice “fac, cu toţii, miliarde serioase din extra-profitul” provenit din creşterea preţurilor cauzate de sancţiuni. Companiile energetice sunt cele mai profitabile companii din lume. În astfel de situaţii, forţe uriaşe încep să lucreze la a se adapta la un preţ mai mare stabilit de către ei, a spus premierul ungar, citat de Hirado.hu.

Preţul energiei a crescut în urma deciziilor politice de la Bruxelles, nu din raţiuni economice, a mai declarat prim-ministrul. Dacă nu ar exista sancţiunile, preţul energiei s-ar afla la acelaşi nivel la care s-a aflat în timpul alegerilor din luna aprilie şi în perioada campaniei electorale. În perioada alegerilor se aşteptau ca preţul petrolului şi gazelor să se stabilizeze în jurul a 100 de dolari, astfel încât situaţia să poată fi gestionată chiar şi fără modificarea regulilor existente în Ungaria cu privire la cheltuielile cu utilităţile, a explicat Viktor Orbán. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

9 Comentarii

 1. Amintiri pline de dragoste pentru George Soros de la Liviu Antonesei de la „societatea civlila corecta”:
  «Întîmplare face să fi fost de trei ori în prezența sa, la întîlnirile sale cu grupuri de civici, ca să spun așa. Era în mod clar foarte inteligent și informat, cu umor, plin de farmec. Nu trebuia să joace rolul marelui bogătaș, pentru că și era, nici pe cel al omului generos, pentru că era deja și asta. Prima dată, era la sediul Fundației pentru o Societate Deschisă din București. Venise cu avionul și încă nu ajunsese șa hotel. Trebuia să se îmîlnească cu Iliescu, pe atunci președinte. După vreo jumătate de oră de schimbat impresii, ne-a rugat relaxat să ne întoarcem toți cu spatele, ca să se schimbe. Ceea ce s-a și înîmplat și a plecat grăbit spre mașina care l-a dus la întîlnirea cu pricina. Altădată, a dat un dineu la Intercontinental pentru vreo 20 – 25 de „civici”! din toată țara, un dineu de lucru, pentru s-a discutat mult despre mersul democrației la noi și în lume și alte teme din zona aceasta… Dacă mi-a plăcut? Da, mi-a plăcut foarte mult… De cînd pare dușmănit de toată lumea, de la Trump la Viktor Orban și alde Dragnea, parcă îmi este și mai simpatic!»
  «Sigur că George Soros, ca orice multimiliardar de altfel, este un personaj controversat, deși în ce mă privește, socotesc prezența sa în viața lumii una majoritar pozitivă.»

  • Pe bune. Asa zice Liviu Antonesei (mai sus), caci si pe le il pusese Soros sa stea cu spatele.
   Si astfel au ramas indragostiti cu totii.

  • Se poate vedea asta aici, în povestea lui personală cu Soros, din care e citat mai sus:
   https://antoneseiliviu.wordpress.com/2018/11/20/james-kirchick-totul-despre-george-soros/

 2. Besleaga asta imputita o va sfirsi in bucati

 3. nu e nevoie de miliarde,
  jagardelele se vand ieftin, repede de tot,
  cat mai pot.

 4. Ediția chineză a Global Times a încercat să descopere cine a beneficiat de subminarea gazoductelor rusești. Potrivit experților săi interni, sabotajul este benefic pentru Statele Unite…

  „Este destul de evident cine a vrut să înceteze vanzarea resurselor energetice rusești către Europa în tot acest timp – Statele Unite ale Americii! Cu acest sabotaj, guvernul american și-a îndeplinit simultan trei sarcini importante de politică externă: a redus veniturile Rusiei din vânzarea de produse naturale. gaz, și-a crescut influența asupra țărilor europene și, printre altele, a obținut un profit bun prin creșterea propriilor surse de resurse energetice către Europa la prețuri mari. Europa va suferi cel mai mult pentru acțiunile sabotatorilor americani”, au remarcat analiștii chinezi.

  • Prostovanilor, gazul a fost o alternativă pentru Germania. Redeschide termocentralele și centralele nucleare.
   Sărăcanii sovietici fug și în Kazahstan, prostovanilor!!! Cei rămași să fie mobilizați în armata lui Pulin o vor fute din interior, de jos în sus. :)

   • Mă-sa e o maimuţa râioasă a batalionului Azov, pe care l-a umplut de sifilis şi bube, iar el i-o stoarce direct lui JegLnesky, de i-a ieşit şi pe nas.

 5. Forintul lui Orban e la minime istorice. Principalul partener de afaceri al Rusiei din UE critică sancțiunile. :)
  De ce să se stabilizeze petrolul la 100$ dacă acum e 80$ și cade?hahahaha

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998