CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Vila lui Patriciu, obiect de bascalie la facultatea de arhitectura

0 comentarii / 1662 vizualizări / 19 aprilie 2010

Vila de la Siliștea Snagovului, a mogulului Dinu Patriciu, a ajuns, de cîteva săptămîni, subiect de ample dezbateri la Institutul de arhitectură ”Ion Mincu”, dar asta nu neapărat din cauză că miliardarul ar fi fost, pe vremuri, cadru didactic la școala amintită.

Cînd Adrian Năstase și-a deschis pentru presă porțile casei din Zambaccian, acum ceva vreme, nu și-ar fi imaginat că experți în artă mai mult sau mai puțin atestați se vor năpusti să îi ia tablourile de pe pereți la bani mărunți, doar pe baza imaginilor furnizate de televiziuni.

Ceva asemănător a pățit, însă, de curînd, și liberalul Dinu Patriciu, cel care s-a gîndit că nu ar strica să acorde un interviu Realității TV, la jumătatea lunii martie, din livingul viloiului personal, de la Snagov. Problema este că, începînd de a doua zi, casa mogului și, în special, designul ei interior au început să fie tocate la greu de către profesorii și studenții de la Institutul de arhitectură ”Ion Mincu”, același pe care l-a absolvit magnatul cu mulți ani în urmă și pentru care a pregătit, în particular, pe bani grei, generații întregi de studenți. Showul a pornit, din informațiile noastre, după ce studenții facultății de Arhitectură de interior, Design de produs și Mobilier și amenajări interioare, așa cum sună numele complet, au descoperit o droaie de reguli încălcate în hogeacul miliardarului și le-au împrăștiat în tot institutul. Ce-i drept, însă, Patriciu are niște scuze: pe de-o parte, el stă mai puțin pe acasă și mai mult pe iaht, sau în team-buildinguri exotice cu angajații de la trustul Adevărul. Pe de alta, pe vremea sa nu exista încă facultatea care i-a făcut pocinogul, înființată abia acum cîțiva ani, iar opera-etalon a arhitecturii românești din acea vreme, Casa Poporului, se aranja într-ul stil aparte: cum voia mușchii lui nea Nicu…

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998