CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Vine furtuna in TVR: lista neagra a lui Stelian Tanase

0 comentarii / 1745 vizualizări / 25 martie 2014

Spre surprinderea generală, Stelian Tănase nu doar că a rezistat ruperii USL în fruntea TVR, dar pare mai înfipt, din postura de director interimar, decît alți foști președinți plini.

Tănase părea victimă sigură a destrămării alianței nu doar pentru că era reprezentantul PNL, cît, mai ales, pentru că fotoliul său era vizat de grupări importante din PSD, baroni locali care au, de multă vreme, oameni în posturi importante din instituție.

În treacăt să spunem că, în ciuda opiniilor cvasi-răspîndite, Televiziunea publică nu a prezentat interes, în ultimul deceniu, pentra capacitatea de a influența electoratul, o capacitate de mult dusă pe aripile vîntului. Ci pentru faptul că, dispunînd de sume uriașe de bani, TVR a permis sistematic sifonarea de fonduri publice către diverse cercuri de interese, ori către cîntăreții de curte ai diverselor regimuri. Cu fiecare nouă guvernare, în TVR veneau cohorte de așa-ziși colaboratori ori angajați de-a dreptul, pe salarii nesimțite; cei mai mulți se achitau nu prin activitatea din instituție, ci în alte moduri, important era ca banii să vină de undeva, și de la stat e cel mai sigur. Alte sume se scurgeau prin contracte oneroase cu firme de casă ale potentaților zilei, licitații măsluite, achiziții aiuritoare, externalizări nejustificate de servicii șamd.

Revenind, există informații demne de încredere că, ajunsă în cea mai neagră etapă din existența sa, TVR ar putea intra, în sfîrșit, și ea în hora reformei. În ultima perioadă, Tănase a avut mai multe întîlniri, de taină ori la vedere, cu Victor Ponta ori cu Bogdan Teodorescu, emisarul său, și s-au perfectat datele unei colaborări de lungă durată.

Una care dă peste cap planurile unor grupări chiar din PSD, cum spuneam, și încă în mod radical.

Asta, pentru că respectivele discuții s-au finalizat inclusiv cu nașterea unei liste negre de înalte capete teveriste pe care Tănase și-a luat angajamentul să le radă în perioada imediat următoare, ca preț al păstrării sale în post. Majoritatea, oameni ”de partid”.

Pe lîngă aceștia, pînă în toamnă vor mai fi disponibilizăți cca.o mie de angajați de rînd, singura soluție de reducere a cheltuielilor în condițiile în care Ponta a refuzat categoric majorarea taxei TV.

În paralel, Tănase mai are misiunea să arunce pe piață cîteva dosare grele ale unor afaceri făcute cu bani publici de foști capi ai instituției, în prezent fiind pe cale de finalizare primele asemenea acțiuni. Curînd, se va concretiza un nou C.A. care va trece prin parlament, cu Stelian Tănase, foarte probabil, propus din partea PSD.

Dacă informațiile în cauză se confirmă, în TVR, putem spune fără teama de a greși, că se apropie o furtună cum nu a mai fost alta în ultimii 25 de ani. (Bogdan Tiberiu Iacob)

 

foto: realitatea.net

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998