CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Vine vara, capii MAI vor concedii in Qatar

0 comentarii / 2280 vizualizări / 30 martie 2011

Se apropie vara, și la MAI e problematic cu vacanțele, pentru că din salarii și alte sporuri s-a tot tăiat pe motiv de criză, așa că buzunarele nu mai permit decît Bușteni ori 2 Mai.

Noroc că mai-marii ministerului au găsit și anul acesta soluția pentru concedii exotice: la propunerea ministrului Igaș, guvernul a aprobat un protocol de colaborare între forțele MAI și, țineți-vă bine, statul Qatar, cel măreț cît sectorul lui Vanghelie. Scopul declarat e instruirea reciprocă a oamenilor de ordine, ceea ce înseamnă că românii vor învăța ce am văzut la televizor, cînd cu răsturnarea lui Mubarak, că știu cel mai bine colegii arabi: să dea cu pulanul în manifestanți direct de pe cămile.
O experiență inutilă, pentru că ne îndoim că pedelista Brîndușa Novac, șefa Circului, va permite vreodată oamenilor lui Igaș să-i încalece cămilele. Așa că din tot protocolul publicat în M.O. nr.218/30.03.2011, va rămîne în vigoare, pe pariu, art.4, punctul g, care prevede ”concedii la reciprocitate pentru cadrele autorităților competente și membrii familiilor acestora, folosind în acest scop bazele existente aparținînd părților”. Cum micul Qatar e a doua țară din lume, ca PIB pe cap de locuitor, e de înțeles ce distracții și ce shopping le așteaptă pe nevestele și odraslele domnilor generali, în timp ce subalternii lor mai puțin norocoși vor rămîne la ”relaxarea” clasică: aruncarea cu cascheta în poarta Cotrocenilor.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998